напълняване след 40

Често при много хора се наблюдава напълняване след 40, което обаче може лесно да се коригира с правилна стратегия. Чрез разбирането на различните фактори, допринасящи за увеличаване на теглото, включително метаболитни промени, хормонални колебания, заседнал начин на живот и свързани със стреса хранителни навици, хората могат да предприемат проактивни стъпки за поддържане на здравословно тегло с напредването на възрастта. С отдаденост и постоянство е възможно да се противопоставите на шансовете за напълняване след 40 и да се насладите на жизнен, здравословен начин на живот на всяка възраст.

Забавяне на метаболизма – виновникът за напълняване след 40

След 40-годишна възраст много хора изпитват спад в метаболизма, което може да доведе до по-малко изгаряне на калории в покой. Това намаляване на скоростта улеснява по-бързото и лесно наддаване на теглото, дори когато хранителните навици остават постоянни. Затова и разбирането на метаболитните промени, които съпътстват стареенето, е от решаващо значение за изготвянето на плана за ефективно управление на теглото.

Хормонални колебания – една от потенциалните причини за напълняване след 40

Хормоналните колебания и при двата пола могат да играят значителна роля в напълняването след 40. Промените в нивата на естроген и тестостерон повлияят на разпределението на мазнините, което най-често води до увеличаване на коремните мазнини и намаляване на мускулна маса. Разпознавайки това е важно да се разработи персонална стратегия за изгаряне на излишните мазнини и намаляване на теглото. Постигането на хормонален баланс в тялото чрез хранене и спорт ще помогне за цялостното благосъстояние на организма.

Заседнал начин на живот – предпоставка за напълняване след 40

С натоварените графици и многото отговорности се оказва, че голяма част от хората водят по-заседнал начин на живот, особено и след определена възраст. Работата на бюро, дългите пътувания до работното място или заради него, заедно с постоянните семейни ангажименти често са причина за по-малко време, посветено на физическа активност. А това в съчетание с естествения спад на мускулната маса с течение на възрастта, допринася и за напълняване след 40. Включването на редовни упражнения в ежедневието е жизненоважно за борбата с ефектите от заседналия начин на живот и поддържането на здравословно тегло. Подходящи активности са ходене, джогинг, колоездене, танцуване, тренировки със собствено тегло. Общо казано всичко, което ви носи удоволствие и ви кара да се движите всекидневно.

Стрес и емоционално хранене – психологическия аспект за напълняване след 40

Натискът от работата, семейството и личните отговорности са причина за повишените нива на стрес в ежедневието. Това от своя страна може да предизвика емоционални хранителни навици. Много хора се обръщат към храната като механизъм за справяне, търсейки комфорт във висококалорични, сладки или мазни храни по време на стресови преживявания. Тези нездравословни хранителни модели обаче могат да допринесат особено за напълняване след 40 годишна възраст.

Разработването на здравословни стратегии за справяне, като практикуване на техники за релаксация или намиране на подкрепа от терапевт, може да помогне на хората да управляват стреса и да избегнат цикъла на емоционално хранене.

Природен продукт, подпомагащ борбата срещу напълняване след 40

Борбата с излишните килограми след 40 вече е по-лесна с Калорекс / Calorex®. Това е изцяло природен продукт с доказано качество и ефект. В състава му влизат висококачествени екстракти от Гарциния Камбоджа и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките са с оптимално съотношение, взаимно допълват и усилват своето полезно действие. При редовен и продължителен прием на продукта:

  • изгарянето на мазнините се увеличава по щадящ за белтъчините начин
  • синтезът на мазнини намалява
  • апетитът се нормализира
  • метаболизмът се ускорява

В допълнение нормалното ниво на триглицеридите, холестерола и кръвната захар се регулира по естествен начин.
Продуктът има висок профил на безопасност и добра поносимост. Подходящ е за продължителен прием. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене.

Сподели: