сваляне на килограми без диета

Съществуват изпитани в практиката начини за сваляне на килограми без диета. Те не само помагат на хората да се преборят с излишното тегло, а и да поддържат постигнатите резултати.

5 работещи стратегии за сваляне на килограми без диета

Намерете вътрешна мотивация

Отслабването не зависи от никой друг, освен от вас самите. Предприемете необходимите промени в храненето и започнете да се движите повече. Но какво е нещото, което ще ви даде онази задвижваща вътрешна сила да следвате новите здравословни практики?

  • Направете си списък с най-важните лични мотиви за постигане на здравословно тегло и се сещайте за тях в момент на изкушение.
  • Потърсете подкрепата от близки и познати – нека те да бъдат с позитивна нагласа и да ви насърчават по пътя към сваляне на излишните килограми.

Поемете ангажимент

Трайното отслабване изисква време и усилия, както и поемане на ангажимент. Необходимо е да сте напълно убедени в намеренията си. Да бъдете готови да положите необходимите усилия и да приложите съответните промени към начина си на живот. Фокусирането върху загубата на тегло помага да останете ангажирани. Необходима е и умствена, и физическа енергия за промяна на навиците.

banner

Поставете си реалистични цели

Не се стремете да загубите колкото се може повече килограми за кратък период от време. Това е трудно постижимо и вредно за здравето. Най-реалистично е да отслабвате с по 0,5 до 1 кг на седмица.

Избирайте здравословни храни за сваляне на килограми без диета

Адаптирането на нов хранителен режим, с който да се постигне отслабване без диети, на първо място изисква намаляване на общия прием на калории. Най-лесната тактика за придържане към здравословни храни е да се избягват всички пакетирани храни и полуфабрикати. Необходимо е да се консумира повече истинска храна, която идва от природата.

Регулиране на апетита – ключовата стъпка за успешно сваляне на килограми без диета

Повишеният апетит е един от враговете на нормалното тегло. А усещането за глад и ситост зависи от определени хормони, които изпращат сигнали до мозъка. Когато те не функционират правилно, е възможно да усещате по-силен глад от обикновено. Освен това, потискането на апетита съдейства за драстично намаляване на приетите калории и овладява непреодолимото желание за сладки и висококалорични храни.

Един от най-лесните и изпитани методи за контрол на апетита е директно въздействие върху хормоните за потискане на глада. Това са холецисто-кинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1]. Те създават чувство за ситост и предотвратяват приема на излишни калории. Калорекс Апетин/Calorex® Apetin е природно средство, което съдейства за производството на тези два пептидни хормона. Калорекс Апетин намалява апетита посредством действието на активната съставка – пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Приемът му преди хранене намалява количеството на приетата храна и общия прием на калории по естествен и безвреден начин.

Сподели: