Известно е, че ако прекалим с консумацията на сладки и тестени храни като шоколади, баници, кексове и т.н това няма да се отрази благоприятно на теглото ни. Знаете ли обаче, че редовното посягане към някои от по-рядко присъстващите в менюто ни храни, а именно – ябълките, канелата и карфиолът, може да ни помогне да отслабнем като при това няма да натовари допълнително организма ни?
Нека да разберем как на практика се случва това.

1. Карфиол – Заради съдържащите се в него фибри, благодарение на които поддържат чувството за ситост за продължителен период от време, карфиолът е изключително подходящ хранителен продукт, подпомагащ процеса на отслабването. Белият зеленчук, който често се използва в зимните туршии, освен по Коледа и Нова година може да бъде прибавен в менюто ни и по всяко друго време от годината, особено в случаите, когато се стремим към отслабване. Включете го смело в обяда или вечерята си като допълнение към салатата или си направете крем супа от него.

2. Ябълки – Голяма част от диетите за отслабване включват консумация на този плод. Какво е обяснението на този факт? В ябълката също се съдържа високо количество фибри – около 4-5 гр в една средно голяма ябълка. Проведено изследване показва, че консумираната преди порция спагети ябълка, намалява калорийния прием по време на яденето, като едновременно с него и този за целия ден. От друга страна, антиоксидантите, които се съдържат в ябълката предотвратяват развитието на метаболитен синдром, който е съпътстван с натрупване на мазнини около талията.

3. Канела – хората, поставени на диетичен режим често се оплакват от липсата на вкусен десерт. А всички знаем, че когато насилствено сме лишени от нещо то става още по-неустоимо и вероятността да се изкушим да си го набавим нараства неимоверно. Кое е решението в този случай? Идеалният десерт е една настъргана ябълка с добавена към нея половин чаена лъжица канела. Канелата ни помага да контролираме кръвната си захар. Нейните повишени нива (състояние, познато като хипергликемия) са съпътствани от повишен апетит и съответно увеличен прием на калории. Освен това, канелата притежава леко сладък вкус, което е изключително предимство за хората, лишени от сладки удоволствия.

4. Освен редовният прием на изброените храни, употребата на природните продукти от програма Калорекс – Калорекс, Калорекс Апетин, Калорекс Липас и Калорекс Кла допълват и усилват резултата от диетичния режим за отслабване, благодарение на естествените им съставки, с научно доказано действие и ефект.

Сподели: