бавно отслабване

Искате бързо да свалите излишните килограми, а се сблъсквате с бавно отслабване губейки мотивацията си? Да, това може да бъде обезсърчаващо, но разбирането на основните причини, ще ви помогне да направите необходимите корекции. Така ще постигнете желаното от вас тегло за дълъг период от време. Затова разберете кои са те, по-надолу в статията.

Метаболитни промени – причина за бавно отслабване

Една от основните причини за бавната загуба на тегло е скоростта на метаболизма – процес, чрез който тялото ви превръща храната в енергия. Хората с по-бавен метаболизъм изгарят по-малко калории в покой и по време на активност, което прави загубата на тегло по-предизвикателна. Различни фактори влияят върху него, включително възраст, пол, мускулна маса и генетично предразположение.

С напредване на възрастта метаболизмът ви естествено се забавя, като при жените той е по-бавен поради по-ниската мускулна маса. Изграждането и поддържането на мускули чрез силови тренировки може да помогне за засилване на този процес и да подобри времето за отслабване.

banner

Бавно отслабване – диетата е от значение

Изборът ви на диета играе важна роля за скоростта на загуба на тегло. Например консумирането на висококалорични храни, дори в малки количества, може да попречи на прогреса на загуба на тегло. Затова от съществено значение е да наблюдавате приема на калории и да сте сигурни, че сте в калориен дефицит – изгаряте повече калории, отколкото консумирате. От значение е и вида храна, която приемате. Това означава, че диетите с високо съдържание на рафинирани захари и преработени храни могат да доведат до инсулинова резистентност, която със сигурност е предпоставка за бавно отслабване. Насочете се към консумиране на плодове, зеленчуци, постни протеини и пълнозърнести храни. Така ще постигнете резултати за дълго време. За да си помогнете допълнително може да водите и хранителен дневник. Благодарение на не него ще идентифицирате диетичните модели, които може би забавят напредъка ви.

Липса на физическа активност – фактор за бавно отслабване

Нивото и видът на физическата активност, която извършвате, също може да повлияе на скоростта на загуба на тегло. Въпреки че всяко упражнение е полезно, интензивността и продължителността на вашите тренировки са от значение. Упражненията с ниска интензивност, като ходене или лека йога, може да не изгорят достатъчно калории, за да се създаде значителен калориен дефицит.

Затова най-добрият вариант е да направите комбинация от сърдечно-съдови упражнения (бягане, колоездене или плуване) и силови тренировки. Включвайки я редовно във вашата фитнес рутина може да помогне за ускоряване загубата на тегло. Доказано е, че високоинтензивните интервални тренировки (HIIT) са особено ефективни за изгаряне на калории и засилване на метаболизма. Последователността е ключова, така че се уверете, че сте редовно активни и прогресивно предизвиквате тялото си.

Стресът и безсънието водят до бавно отслабване

Това е абсолютен факт и колкото по-бързото го осъзнаете, толкова по-голям е шанса ви да постигнете желани резултати по отношение загубата на тегло в дългосрочен план. Лошият сън нарушава баланса на хормоните на глада в тялото – грелин и лептин, което води до повишен апетит и желание за похапване на нездравословни храни. От друга страна стресът е причина за освобождаване на кортизол, което пък води до забавяне на метаболизма и увеличаване складирането на мазнини. Затова управляването на стреса чрез практики за внимателност, редовна физическа активност и адекватен сън може да подпомогне по-ефективна загуба на тегло. Стремете се към 7-9 часа качествен сън на нощ и включете дейности като медитация, упражнения за дълбоко дишане или хобита, които харесвате.

Помощ от природата при бавно отслабване

За да помогнете на тялото в борбата с излишните килограми, експертите съветват да прибавите прием на Калорекс / Calorex® към здравословния хранителен и тренировъчен режим за отслабване. Този изцяло натурален продукт съчетава в едно силата на Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Приеман редовно помага за намаляване на телесното тегло по естествен и здравословен начин. Освен че е ефективно средство за отслабване, продуктът регулира кръвната захар, намалява нивото на триглицеридите и холестерола. Безспорно преимущество е щадящото белтъчините действие. Напълно безопасен е, като няма данни за противопоказания и странични ефекти.

Потърсете в аптеките или поръчайте бързо и удобно от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: