за редуциране на теглото

Тренировките за сила и издръжливост са от полза за редуциране на теглото. Това показва проучване на изследователи от университета „Едит Коуан“ в САЩ. Заключението оборва разпространеното схващане, че единствено аеробните упражнения и намалените калории подпомагат отслабването.

Повече по темата за редуциране на теглото със силови тренировки

„Резултатите от изследването показват, че упражненията с тежести могат да окажат значителен ефект върху мускулната и мастната маса. А оттам и върху загубата на тегло“, казва водещият автор Педро Лопес. Той е докторант в университета „Едит Коуан“.

Данните обнадеждават, че хората, които по една или друга причина не правят аеробни упражнения, спокойно могат да заложат на силовите. С тяхна помощ те също ще топят калории и ще свалят излишните килограми. „Тренировките, които развиват силата и издръжливостта, в комбинация с калориен дефицит, са добър начин за намаляване на теглото. С тях може да се редуцират телесните мазнини, количеството на общата мастна маса в организма и индекса на телесна маса (ИТМ)“. Изтъква предимствата им Лопес. По думите му ефектът на силовите тренировки при възрастни с наднормено тегло и затлъстяване е сходен с този на аеробните. Това е валидно само когато и аеробните, и силовите упражнения са комбинирани с калориен дефицит.

Лопес подчертава колко е важно хората, които се борят с излишните килограми, да имат резервен вариант за тренировки

„Бягането на пътека и карането на велоаргометър 30-40 минути определено не е за по-възрастни хора с наднормено тегло и затлъстяване. По време на тези занимания те могат да претоварят коленете и сериозно да увредят ставите и сухожилията“. Това посочва изследователят и добавя, че силовите упражнения са подходящи за всеки, в това число и хора с различни заболявания. Те обаче трябва да бъдат приложени правилно.

Лопес обръща специално внимание, че силовите тренировки имат още едно преимущество. Те са ефективни за предотвратяване загубата на мускулна маса при състояние на калориен дефицит.

За редуциране на теглото с още по-голям ефект силовите упражнения могат да се комбинират с изпитан във времето продукт

Калорекс / Calorex® е изцяло природен продукт, който се е доказал като надеждно средство за естествено понижаване на теглото. Формулата съдържа комбинация от следните две съставки, които допълват и взаимно усилват действието си:

Хидроксицитратът намалява количеството мазнини, като увеличава избирателното им изгаряне и потиска синтезата им.

Хром пиколинатът потиска апетита и засилва основната обмяна.

Едно от най-големите предимства на продукта е, че щади белтъчините. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Препоръчително е да се приема продължително време. Дозировката е по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. Наличен е в аптечната мрежа в страната. Предлага се и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg, където винаги има промоции.

Сподели: