Как да отслабна за лятото

Повечето от нас целогодишно си задаваме въпроса „как да отслабна за лятото?“. А всъщност това е сезона, в който има най-много предпоставки, улесняващи борбата с излишните килограми. В следващите редове споделяме няколко хитрини за стройна фигура, които ще ви помогнат да осъществите мечтаното отслабване през лятото.

Започнете деня с чаша вода на гладно

Независимо от сезона хидратацията е от ключово значение за цялостното здравословно състояние, включително за сваляне на излишните килограми. Но през лятото температурите навън са по-високи, следователно изпотяването е по-обилно и тялото губи повече течности. Ето защо добро начало на деня през горещините е да изпиете чаша вода на гладно. Този навик ще даде тласък на метаболизма ви, ще намали апетита, защото течностите изпълват стомаха и създават чувство за ситост и ще подпомогне изчистването на организма от токсини. Ако всичко това не е достатъчно, има проучвания, които доказват, че водата подпомага изгарянето на калории! Добра идея е да добавите резен лимон за допълнителна свежест и подобряване на храносмилането.

Как да отслабна за лятото – с повече плодове и зеленчуци

Лятото е сезон, през който има голямо изобилие от плодове и зеленчуци. Ако се стремите да свалите някое излишно килце, по-добре заложете на растителната храна, отколкото на по-тежките продукти, като месо. Плодовете и зеленчуците са едновременно засищащи и нискокалорични, доставят на организма необходимите фибри за добро храносмилане и снабдяват тялото с полезни витамини и минерали. Най-подходящи за извайване на стройна фигура са:

banner
  • Домати
  • Диня
  • Горски плодове

Доматите са отличен източник на ликопен, който контролира нивата на хормона на глада – лептин. Така хапването на домати повишава лептина и намалява усещането за глад. Освен това те съдържат витамин С, който стимулира изгарянето на мазнини и подпомага отслабването. Динята от друга страна е отличен начин да предотвратите дехидратацията през лятото, защото съдържа удивителните 92% вода. Този сладък плод е отлична алтернатива на калоричните десерти, когато се стремите да отслабнете през лятото. Горските плодове също са добър избор, защото въпреки сладкия си вкус, не покачват гликемичния индекс и съдържат фибри в големи количества. Беритата засищат и ускоряват горенето на мазнини – това обяснява защо присъстват в повечето здравословни режими за отслабване.

Спорт за отслабване през лятото

Лятото е най-подходящото време от годината да превърнете редовната физическа активност в приятен навик. Топлото време позволява практикуването на редица спортни дейности – разходки, тичане, колоездене, плуване и др. А добрата новина е, че може да ги изпълнявате напълно безплатно на открито. Разбира се за фитнес ентусиастите спортните зали на закрито са отворени и през лятото. Там може да се възползвате от оборудването за силови и кардио тренировки на хлад. Особено добър избор са ако горещините не ви понасят.

Как да отслабна за лятото в областта на корема и талията? Ето отговора!

Ако мечтата ви е да изваете стройна фигура по здравословен начин, то спокойно може да добавите прием на натурален продукт към изброените стратегии за отслабване през лятото. Калорекс / Calorex® комбинира две съставки с напълно природен произход – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Те са съчетани така, че взаимно да се допълват и да подсилват действието си. Резултатът е понижено образуване на мазнини, най-вече в областта на корема и талията. Природното средство засилва изгарянето на мазнини, но щади белтъчините. Това е безспорно предимство, защото спомага за съхраняване на мускулната маса при отслабване. Продуктът се приема по 2 капсули дневно, 30 мин преди хранене. Напълно безопасен е и подходящ за дълговременна употреба.

Сподели: