лунна диета

Лунна диета – може би сте чували за нея. А, знаете ли какво представлява? При тази “стратегия” отслабването се основава на различните фази на луната, но дали наистина е ефективна…Ще научим в следващите редове!

Какво всъщност представлява лунната диета?

Лунната диета далеч не означава цялостна забрана за консумация на определени храни. Всъщност, нейните привърженици предполагат, че луната влияе на степента, в която тялото абсорбира хранителните вещества, както и на натрупването на калории под формата на мастни образувания. Ето защо има и различни правила, и препоръки при хранене в зависимост от различните фази на луната.

Лунна диета и фазите, които са известни

Новолуние – твърди се, че тогава е идеалното време за детоксикация. Именно заради това трябва да се хапва умерено, за да се насърчи отстраняването на токсините от тялото. По това време се препоръчват билкови чайове с пречистващо действие, а също така консумация през целия ден на плодове и сокове, както и да пиете много вода, но нищо друго. Също така, има твърдение, което гласи, че по време на тази фаза на луната е по-лесно да се откажете от различни вредни навици, но дали това е така…?

По време на нарастващата луна, организмът започва по-добре да усвоява храната. Разбира се, това е и моментът, в който мазнините по бедрата и корема биха си проличали най-бързо. Ето защо по това време не трябва да хапвате много калорични храни, ако искате да поддържате теглото си или да отслабнете. Вместо месо, заложете на соеви продукти, които не съдържат мазнини.

По време на пълнолуние, експерти смятат, че тялото усвоява най-добре хранителните вещества, а други твърдят, че през този момент, метаболизмът се забавя. Изводът от всичко е, че през това време вашата диета трябва да е умерена. Също така, фазата на пълнолуние се описва като неспокойна и дори тревожна. А през това време, избягайте сладките и мазните храни.

Намаляващата луна е идеалното време за отслабване. Смята се, че това е точният момент, в който тялото ви може изцяло да използва предоставената му енергия. Ето защо, сега е времето да бъдете една идея по-строги със себе си и да отслабнете. Освен всичко това, ако искате да използвате тази фаза от лунната диета, за да свалите още килограми, трябва да хапвате повече пълнозърнести продукти, риба, зеленчуци и ще усетите разликата. Също, ако постите, се твърди, че ще се чувствате по-малко гладни.

Науката за лунната диета

Колкото и да ни се иска да кажем нещо различно, теориите за лунната диета не са научно потвърдени. За съжаление, няма проучвания, които да се занимават с темата за храненето и луната. Въпреки това, “доказателствата от ефекта на лунната диета” изглеждат много реалистично, тъй като принципите на храненето се основават на балансираност – без много консумация на месо, мазни и сладки храни. А, дали ефектът е подпомогнат от луната, за това можем само да гадаем.

А, ние съветваме нещо много просто – усетете тялото си. Дайте му здравословния начин на живот, от който се нуждае и по този начин вие бързо ще се сбогувате с излишните килограми завинаги. Това е най-доброто решение, което може да направите!

Лунна диета, желание за промяна и още нещо

Отслабването по естествен и здравословен начин е най-добрият път към дългосрочния успех. А, това включва рационално хранене и физическа активност, както и един продукт – Калорекс / Calorex®, който специалистите препоръчват за намаляване на телесното тегло. Не е необходимо да гладувате! Живейте отговорно и намалете килограмите с воля. Успехът на продукта се дължи на комбинацията му от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат – с тях вие ще изгорите в пъти по-лесно натрупаните мазнини, ще ускорите метаболизма и потиснете апетита. Опитайте и започнете вашето ново начало!

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и онлайн в електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: