висцерални мазнини

Висцерални мазнини са вид телесни мазнини, които се асоциират с редица здравословни проблеми. В следващите редове научете повече за висцералните мазнини, рисковете, които пораждат и начините за успешно им редуциране.

Какво представляват висцералните мазнини?

В човешкото тяло се съхраняват два вида мазнини – подкожни и висцерални. Подкожната мастна тъкан лежи точно под кожата. Това са мазнините, които ясно се различават по ръцете и краката. Нарастването на обиколката на талията и увеличаване обема на корема обаче, могат да се дължат и на двата типа мазнини. В тези области освен подкожни мазнини, могат да се съхранват и интраабдоминални (висцерални) мазнини.

Висцералната мастна тъкан е телесна мазнина, която се складира в коремната кухина. Тя се натрупва около редица важни вътрешни органи, като черния дроб, панкреаса и червата. Висцералните мазнини са познати още като „биологично активни”, тъй като играят важна и опасна роля при функционирането на някои хормони.

Измерването на висцералната тъкан може да стане чрез компютърна томография или ядрено-магнитен резонанс. Обикновено лекарят може да стигне до заключение за наличие на висцерални мазнини чрез измерване на общия процент телесни мазнини, разположението им и навиците на живот на пациента.

Какви са рисковете за здравето, свързани с висцералните мазнини?

Счита се, че излишните висцерални мазнини нарушават хормоналния баланс в организма. Според изследвания, цитирани от Harvard Health, висцералната мастна тъкан повлиява важни цитокини (химикали) на имунната система, като фактор на туморната некроза и интерлевкин-6. Те могат да увеличат риска от сърдечно-съдови заболявания. Смята се, че тези и други биохимикали имат вредни ефекти върху чувствителността на клетките към инсулин, кръвното налягане и кръвосъсирването.

Една от причините за вредния ефект на висцералните мазнини може да бъде разположението им в близост до порталната вена. Тя пренася кръв от стомашно-чревния тракт до черния дроб. Веществата, отделяни от висцералните мазнини, навлизат в порталната вена, а оттам в черния дроб, където могат да повлияят производството на липиди. Те се свързват и с по-високи нива на общ холестерол, по-висок LDL, по-нисък HDL холестерол и инсулинова резистентност. При инсулинова резистентност се повишава количеството глюкоза в кръвта, увеличавайки риска от развитие на диабет тип 2.

Стратегии, които помагат за понижаване на количеството висцерални мазнини

Специалистите са позитивни, че количеството висцерални мазнини може да бъде редуцирано чрез:

Препоръчва се последната стъпка да бъде извършена с прием на Калорекс/Calorex®.

Продуктът е научно разработено средство, създадено да таргетира упоритите мазнини в областта на корема и талията. Приемът му подпомага здравословното отслабване, като увеличава количеството изгорени мазнини и потиска образуването им. Ускорява основната обмяна на веществата в организма и понижава апетита. Намалява нивата на холестерол и триглицериди, и спомага за регулиране на кръвната захар. По този начин ограничава възможните здравни рискове.

Своите ефекти, продуктът дължи на рационална комбинация на екстракт от Гарциния камбоджа и биоактивната форма на хром – хром пиколинат. Благодарение на висококачествените активни съставки с напълно природен произход, продуктът действа безотказно и без противопоказания.

Сподели: