гликемичен индекс

В предходна публикация обърнахме внимание на позитивния ефект на т.нар. бавни въглехидрати за трайното отслабване. Основна роля за това те да помагат за намаляване на теглото има техният гликемичен индекс. Храните, богати на бавни въглехидрати, са идеално средство за отслабване, защото това са храни с нисък гликемичен индекс.

Гликемичен индекс на храните

Терминът гликемичен индекс е официално въведен през 80-те години за улесняване превенцията на диабет тип 2. Идеята е в това познаването на гликемичния индекс на храните да помага на хората да подбират храни, които няма да повишат трайно кръвната им захар. В настоящата публикация ще обърнем внимание на това как гликемичния индекс на храните повлиява крайния резултат при диета за отслабване.

Зачестяването на случаите на диабет и глобалният проблем със затлъстяването са причина да изясним отново значението на термина гликемичен индекс.

banner

Храните с висок гликемичен индекс се усвояват бързо и водят до рязко покачване на кръвната захар след консумацията им. Продуктите с нисък гликемичен индекс обратно – усвояват се бавно и освобождаваната при разграждането им глюкоза преминава в кръвта на малки порции, като нивата й не се повишават рязко.

Роля на гликемичния индекс на храната при диета за отслабване

Консумирането на храни с висок гликемичен индекс е еквивалентно на свръхприем на калории и значително покачване на кръвната захар. В дългосрочен аспект, при невъзможност за изразходване на излишните калории, се стига до натрупване на излишно тегло. Избягването на храни с висок гликемичен индекс и консумирането на храни с бавни въглехидрати на тяхно място е ключова задача за хората, които търсят здравословно и ефективно отслабване.

Задоволителният краен резултат след спазването на диета за отслабване зависи както от балансирания прием на въглехидрати, така и от поддържането активността на метаболизма. Затова приемът на храни с нисък гликемичен индекс трябва да се комбинира с прием на продукти, които ускоряват метаболизма, намаляват усвояването на мазнините, регулират апетита и помагат за избягване приема на излишни калории.

Доказана комбинация за здравословно отслабване

Серията природни продукти за отслабване Калорекс предлага доказано ефективно решение за здравословно намаляване на теглото. Комбинирането на продуктите Калорекс с храни с нисък гликемичен индекс осигурява рационална комбинация за трайно и безопасно намаляване на теглото.

Продуктите от фамилия Калорекс са разработени в 4 форми за постигане на пълен контрол върху теглото. Отделните продукти от серия Калорекс покриват всички необходими изисквания за стопяване на излишните килограми. Комбинирани с правилната диета, те подсигуряват най-прекия път към идеалното тегло при хора във всякаква възраст.

Сподели: