грелин

Грелин е основен хормон на глада, действащ за повишаване на апетита. В тази си роля грелинът вероятно буди негативни асоциации у много хора днес, в условията на епидемия от трайно затлъстяване в световен мащаб. Напълно противоположно пък е отношението към хормоните, които действат за потискане на апетита. Те се радват на повишен интерес в наши дни.

В този дух, настоящата публикация ще посветим именно на хормона на глада грелин и на неговите антагонисти в организма – хормоните, които потискат глада, блокират апетита и подпомагат отслабването. Ще предложим средство, което стимулира тяхната синтеза и на което може да разчита всеки, стремящ се към отслабване без диета.

Грелин – хормон на глада

Грелин се секретира и освобождава в стомаха, откъдето изпраща сигнал за глад към мозъка. При нормални обстоятелства нивата на грелин са най-високи преди да се нахраним, когато апетитът ни е най-силен. След хранене само в рамките на час-два нивата на грелин значително намаляват.

banner

Процесите, които регулират секрецията на грелин, не са напълно изяснени. Проучванията на този основен хормон на глада обаче не стихват. Причина за това е една специфична особеност на грелина. Противно на очакванията, неговите нива при хора, които често преяждат или страдат от затлъстяване, са по-ниски от нормалното. Това засилва апетита им и затруднява отслабването.

Един от успешните методи за неутрализиране на разстройствата в секрецията на грелин е свързан със стимулиране производството на неговите антагонисти. Това са хормоните на ситостта, които потискат усещането за глад. Добре изяснено е действието на 2 от тях – холецистокинин и глюкагон-подобен пептид 1. Добрата новина за всички, които търсят трайно и здравословно отслабване без строга диета, е, че стимулирането секрецията на тези 2 хормона е много лесно постижимо.

Здравословно и трайно отслабване с потискане на апетита

Природният продукт Калорекс Апетин / Calorex® Apetin стимулира секрецията на двата основни хормона, които потискат апетита. Приемът на Калорекс Апетин е напълно безопасен и препоръчителен за всички, които се стремят към трайно отслабване без строга диета.

Калорекс Апетин е уникален продукт с научно доказан и патентован механизъм на действие по отношение на безопасното потискане на апетита и улесняване на отслабването.

Сподели: