затлъстяване при диабет

Развитието на инфекциозен целулит е потенциално опасно при затлъстяване при диабет. За това алармират експертите и съветват диабетиците да са особено предпазливи по отношение на теглото.

Повече за затлъстяване при диабет и инфекциозен целулит

Инфекциозният целулит е проблем, засягащ и трите кожни слоя – епидермис, дерма и хиподерма. Причинява се от бактерии – най-често стрептококи и стафилококи. Те могат да попаднат в кожата при нараняване, ужилване/ухапване или дори одраскване.

Инфектираната кожа е зачервена и подута. Може да се наблюдават и физически неразположения като болка, висока температура, гадене и обща отпадналост. Понякога се образуват папули с жълтеникава течност около по-големите кожни лезии. В най-тежките случаи на инфекциозен целулит може да възникне септицемия (отравяне на кръвта), тромбоза и менингит.

banner

Навременното лечение е ключово за предотвратяване на сериозни усложнения и дори смърт.

Хората със затлъстяване са в голям риск от инфекциозен целулит

Причината е, че запотяването на кожата в областта на кожните гънки създава благоприятна среда за развитие на бактерии.

При поява на някои от посочените симптоми е необходимо спешно да се потърси лекарска помощ. Самолечението не се препоръчва!

По правило лечението е антибиотично. Курсът на прием е между 10-20 дни. По преценка на лекаря се предписват болкоуспокояващи за овладяване на болката от лезиите. В болшинството от случаите подобряване настъпва на 10 ден.

И тук нещо важно – когато е налице диабет, нивата на кръвната захар трябва стриктно да се следят и контролират. Само така лечението ще е максимално ефективно.

От съществена важност след справяне с инфекцията е предотвратяване на повторната ѝ поява. За целта хората с диабет и затлъстяване трябва да осъществяват контрол над теглото, да поддържат кожата суха и да я обгрижват.

Работещо решение срещу затлъстяване при диабет и произтичащите от него кожни последици

Наши специалисти препоръчват на диабетиците да се погрижат за теглото и кожата с едновременния прием на следните два продукта:

Калорекс / Calorex® – контролира теглото и намалява телесните мазнини. Всяка капсула осигурява комбинация от екстракт от Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и биологичноактивна форма на хром (хром пиколинат). Резултатът е понижен апетит, подобрен метаболизъм, по-малко мазнини в проблемните зони (особено в областта на корема и талията). Допълнителните ефекти са по-нисък холестерол, триглицериди и нормализиране на кръвната захар.

Целулес / Celuless® – осигурява добра микроциркулация и гладка кожа. Всичко това е възможно благодарение на иновативната комбинация от витамин C и биофлавоноиди под формата на микропелети. Ползите от приема са свързани с по-добра еластичност и структура на кожата, по-силни капиляри, лимфни съдове, вени и артерии. По-стегната и гладка кожа.

И двата продукта са практически безопасни и с отлична поносимост. Могат да се приемат продължително време. Предлагат се в аптеките и в електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: