Защо отслабвам бавно

Защо отслабвам бавно?“ може би е най-често задавания въпрос сред хората, които се борят с излишните килограми. А една от причините вероятно ще изненада мнозина! Оказва, се че височината влияе косвено за стопяването на мазнините. Ето защо за по-ниските хора пътят към фигурата мечта може да се окаже по-дълъг и труден. В следващите редове споделяме повече за любопитната зависимост.

Ролята на височината при отслабване

За да отслабнат, по-ниските хора трябва да консумират по-малко калории, отколкото техните високи приятели при равни други условия. За съжаление, дори ако поддържате същото ниво на физическа активност и цялостно здравословно състояние като високите хора, те ще отслабват повече, дори когато хапват по-големи количества. Ето защо миньончетата усещат отслабването като по-труден процес – те просто трябва да приемат по-малко калории.

Всъщност този феномен си има научно обяснение. Колкото повече мускули имате, толкова по-бърз е метаболизмът. В масовия случай по-високите хора генетично са предразположени да имат повече мускулна маса. Базалната метаболитна скорост, която определя колко калории изгаря тялото в покой, се влияе от чистата мускулна маса. Така че, колкото повече чисти мускули имате, толкова повече калории ще горите в покой. Следователно това позволява на високите хора да хапват една идея повече. По-ниските са изправени пред още една трудност при отслабване. Всъщност обикновено те имат по-малко излишни килограми за сваляне. С колкото по-малко тегло започнете пътя към отслабването, толкова по-труден е той.

banner

Но въпросът „защо отслабвам бавно“ не се изчерпва дотук

Височината обаче не е единствения фактор, който определя колко ще са изгорените калории в края на деня. Съществена роля за отслабването оказват навиците за сън, физическата активност, генетиката, историята на хранителните навици и хормоналното здраве. Всичко това се отразява на бързината, с която изгаряме калории на ежедневна база.

С оглед на това правилото, че по-ниските хора трябва да приемат по-малко калории от високите, невинаги важи. Например, по-нисък човек с по-висок процент чиста телесна маса може да консумира същия брой калории като по-висок човек с по-малко чиста мускулна маса и да отслабва с подобна скорост. Миньончетата пък имат предимство, когато става въпрос за засилване на метаболизма чрез упражнения. Оказва се, че когато става въпрос за горене на калории по време на тренировка, височината не е преимущество. По време на спорт ниските хора изразходват повече енергия от високите, ако приемем, че изпълняват еднакви по вид и интензитет упражнения.

Помощ от природата за здравословно отслабване – подходяща за всеки тип тяло

За да помогнете на тялото в борбата с излишните килограми, експертите съветват да прибавите прием на Калорекс / Calorex® към здравословния хранителен и тренировъчен режим за отслабване. Този изцяло натурален продукт съчетава в едно силата на Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) 500 mg и биологично активна форма на хром (хром пиколинат) 100 mcg.

Приеман редовно помага за намаляване на телесното тегло по естествен и здравословен начин. Доказано е, че при употреба на продукта в продължение на 8 седмици теглото намалява с над 5 kg. С прилагането само на диета – едва с 2 kg.

Освен че е ефективно средство за отслабване, продуктът регулира кръвната захар, намалява нивото на триглицеридите и холестерола. Безспорно преимущество е щадящото белтъчините действие. Напълно безопасен е, като няма данни за противопоказания и странични ефекти. Търсете в аптеките или онлайн в електронен магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Сподели: