поддържане на здравословно тегло

Постигане и поддържане на здравословно тегло е цел на милиони хора по света. За да бъдем в помощ на хората, поели по пътя на отслабването, ще предложим няколко лесни съвета. Чрез придържане към тях се постига успешно сваляне на излишните килограми и поддържане на здравословно тегло.

Изпитани стратегии за отслабване и поддържане на здравословно тегло

Закуската – най-важното хранене!

Доказано е, че хората, които не закусват, са по-предразположени към напълняване и затлъстяване, в сравнение със закусващите редовно.

Не всички храни обаче са подходящи за старт на деня. Добре е закуската да е питателна и добре балансирана откъм енергийна и хранителна плътност. Здравословната закуска включва прилично количество протеини, полезни мазнини и бавни въглехидрати. Най-подходящите храни за сутрешно зареждане на организма са яйца, маслини, сирена, пълномаслени млечни продукти, авокадо, овесени ядки, ечемик, ръж, пълнозърнести храни и дребни сладко-кисели плодове. Протеинът и полезните мазнини са задължителен елемент от закуската. Те зареждат организма с достатъчно енергия и засищат за по-дълъг период от време.

Салата за обяд със специална добавка

Хората, които са любители на салатите, правят добър здравословен избор. Но когато в нея липсват достатъчно полезни мазнини и качествен протеин, тя не може да ви засити за дълго. След най-много 2 часа ще търсите по-нездравословни храни, защото до мозъка се „изпращат сигнали“, че това, което сте му дали, не е достатъчно питателно. Не се притеснявайте от допълнителните калории и добавете зехтин, друга полезна мазнина и няколко парчета пилешко или телешко месо към салатата.

Намаляване на температурата в помещението

Когато поддържате по-ниска температура в помещението се стимулира процесът на горене на мазнини, с цел загряване на тялото. Проучване доказва, че стоенето по няколко часа на ден в помещение с температура до 17 градуса увеличава изгарянето на т.н. „кафяви мазнини“. Те горят калории, за да загряват организма. Със 108 калории дневно ще се разделяте, ако прекарвате повече време в по-хладна стая, в сравнение със стоенето в такава с по-висока температура.

Контрол над апетита за поддържане на здравословно тегло

Хората често не съумяват да предвидят добре дневното си меню и често изпитват призиви на глад между храненията. Това неминуемо повишава общите приети калории и съдейства за покачване на теглото.

Следването на първите два съвета донякъде намалява честите призиви на глад. Това, което може да се добави към един добре балансиран хранителен режим, е натуралният продукт Калорекс Апетин/Calorex® Apetin. Той е създаден специално за намаляване на апетита чрез директно въздействие върху хормоните, отговорни за потискане на глада. Те създават чувство за ситост и предпазват от излишен прием на калории. Калорекс Апетин съдържа пиноленова киселина от ядки на Корейски бор, намираща се под лесноусвоимата форма течни капсули. Калорекс Апетин няма противопоказания и се препоръчва за прием в комбинация със здравословен режим на хранене и физическа активност.

Сподели: