мазнини по бедрата

Коя ли жена не иска хубави и стройни крака, но упоритите мазнини по бедрата често се оказват проблем за това. Истината е, че мазнините които приемаме с храната, най-често се отлагат в проблемните зони, а именно по краката и около корема. Това се дължи най-вече заради формите на тялото на женския пол и промените в хормоналните нива. Затова и в статията предлагаме стратегия, която дамите могат да опитат, за да стопят здравословно мазнините по тялото, особено по бедрата.

Активен метаболизъм = на по-малко мазнини по бедрата

Най-често става въпрос за забързване на базалния метаболизъм. Това е скоростта на изгаряне на калории, докато тялото е в покой. Най-добрият начин за това се оказва редовното хранене. Обяснението е, че когато тялото работи за да смели храната, обмяната на веществата се увеличава. Това се нарича термичен ефект на храната – TEF, а най-голямото й увеличаване идва от храненето с протеини. Те изискват 25-30 % от използваната енергия да бъде насочена към метаболизма, което ще осигури горене на мазнините по бедрата, стройни крака и по-слаба фигура.

Движението изгаря неприятните мазнини по бедрата

Може да звучи тривиално, но е абсолютен факт. Движете се колкото се може повече, като не разчитате единствено и само на тренировките във фитнеса. Освен това, за да стопите мазнините по бедрата е добре да подберете подходящи за тази цел упражнения. В този случай такива са аеробните. Например карането на колело, скачането на въже или 20 минутно бягане, ще натоварят най-вече мускулите на долните крайници. В случай, че искате това да се случи по-бързо, може да увеличите продължителността на тренировка на 40 минути и да намалите нейната интензивност. През първите 15-20 минути тялото ще изразходва погълнатите въглехидрати, а през останалото време ще топи мазнините по бедрата. Също така, при всеки удобен момент ходете пеша, избягвайте ескалатори и асансьори, използвайте стълбите. С течение на времето ще сте благодарни за това.

Без млечни продукти в менюто за по-малко мазнини по бедрата

Ако обичате да консумирате в изобилие млечни продукти, то това е голям проблем за бедрата ви. В състава им се намират много наситени мазнини и освен това са високо калорични. С напредване на възрастта, повечето хора отказват приема им тъй като действат отрицателно и на храносмилателната система, като често предизвикват подуване на корема. Ако това ви се струва невъзможно, просто се опитайте да ги ограничите максимално.

Приемът на течности повлиява положително върху мазнините по бедрата

Според направено проучване, възрастните които пият повече от 8 чаши на ден вода, изгарят повече калории от тези които пият само по 4 например. Освен това водата е необходима за храносмилането и метаболизма. Ако не ви се пие само чиста вода, може да я замените със зелен чай, тъй като неговите ползи са доказани с времето. Той е много добър антиоксидант в състава, на който влизат кофеин и катехини, които забързват метаболизма за няколко часа. А приет по време на тренировка, зеленият чай може да накара тялото да изгори повече калории от обикновено, а това да помогне за топенето на мазнини по бедрата.

Природен продукт за топене на мазнини по бедрата и корема с доказан ефект

Съвсем спокойно може да се доверите на Калорекс / Calorex® като допълнително средство за топене на мазнини. Благодарение на екстракта от Гарциния Камбоджа и биологично активната форма на хром (хром пиколинат) той допринася за намаляване на теглото по естествен и здравословен начин. Спомага за подобряване на метаболизма, съдейства за намаляване образуването на мазнини, като същевременно щади белтъците. Това не е всичко, редовният прием на продукта повлиява благоприятно нивата на кръвната захар и намалява нивото на холестерола, и триглицеридите в кръвта. Може да се приема продължително време, поради високия си профил на безопасност. Дозира се по 1 капсула 2 пъти дневно, 30 минути преди хранене.

Потърсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн за по-голямо удобство от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: