митове за целулита

Има много митове за целулита (портокаловата кожа) – един от най-упоритите козметични и медицински проблеми. В следващите редове ще развенчаем някои от най-често срещаните заблуди. Продължавайте да четете, защото знанието е сила.

Истината зад често срещаните митове за целулита

Започваме с едно от може би най-погрешните твърдения, а именно, че слабите хора нямат портокалова кожа. Факт е, че страдащите от наднормено тегло и затлъстяване са в по-висок риск от целулит. Причината е ясна – излишъкът от мазнини в тялото. Това че хората със здравословно тегло имат нормални нива на мазнини в организма обаче, далеч не означава, че те са защитени от целулита. Причините може да са много, но сред тях водещи са тези на хормонална основа.

Продължаваме с друг често тиражиран мит по темата – че целулитът не е проблем на мъжете. В интерес на истината неприятните трапчинки по кожата „обичат“ предимно жените. Това си има своето логично обяснение. Естрогенът, лидерът сред основните женски полови хормони, в голяма част от случаите е в основата на натрупване на мазнини и задържане на течности в тялото. А това, както е известно, са два основни предразполагащи фактори за целулит.

banner

Фактът, че портокаловата кожа не е толкова срещана сред мъжете, не е гаранция, че тя няма да се появи и при тях

Обикновено това се случва при високи нива на естроген в мъжкия организъм.

Категорично оборваме още едно популярно твърдение – че целулитът се появява в определена възраст. Експертите са категорични – портокаловата кожа е свързана не толкова с възрастта, колкото с хормоналните промени в организма. Ето защо целулитът може да се появи и при юноши, и при младежи, и при по-възрастни хора.

Накрая ще трябва да се разделим с още един мит – че отслабването е решението на проблема с портокаловата кожа. Разбира се всичко започва с намаляване на теглото, но само по себе си това не е достатъчно. Има реална опасност кожата да се отпусне след намаляване на килограмите и целулитът да стане дори още по-забележим. Ето защо трябва да се спортува и да се предприемат мерки за подобряване на кожната микроциркулация.

Най-тиражираните митове за целулита вече са опровергани. Време е за комплексното решение на проблема!

Както вече стана ясно, при търсене на решения за справяне с целулита непременно трябва да се обърне внимание на теглото и микроциркулацията. Наши специалисти предлагат комплексно решение, базирано на изцяло натурални продукти.

Калорекс / Calorex® помага за отслабване, като осигурява контрол на теглото. Формулата му комбинира внимателно подбран екстракт от Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и биологичноактивна форма на хром (хром пиколинат). Резултатът е фантастичен. Намален апетит, подобрен метаболизъм и по-малко мазнини в проблемните зони (особено в областта на корема и талията).

Целулес / Celuless® доказано подобрява микроциркулация, вида и състоянието на кожата. Всичко това е възможно благодарение на иновативната комбинация от витамин C, проантоцианидин и биофлавоноиди под формата на микропелети. Съставките са така подбрани, че кожата да е видимо по-стегната, гладка и еластична.

И двата продукта са практически безопасни и с отлична поносимост. Могат да се приемат продължително време. Налични са в аптеките и в електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: