последици от затлъстяване

Има много последици от затлъстяване. В следващите редове ще обърнем внимание на една често срещана, макар и незадължителна – целулитът. В какво се състои проблемът? Мъжете или жените са по-засегнати? Кое е решението? Отговорите ви очакват.

Последици от затлъстяване – говорим за целулита

Целулитът, познат още с името „портокалова кожа“, е многофакторно състояние, което се обуславя с характерни неравности по кожата. Промените са локализирани главно по дължината на краката и седалището, по-рядко по ръцете и корема.

Целулитът не подбира пол и възраст. И все пак по-уязвими са жените (особено преминалите пубертета – 85-98%). Предразполагащите фактори са много – генетична обремененост, хормонален дисбаланс, лошо хранене, застояване и не на последно място затлъстяване.

banner

„Особеностите на мазнините в женския организъм, начинът на съхранението им и хормоните очевидно имат ключова роля за появата на целулит“. Това коментира д-р Хосе Рамон Льоренте, натуропат и президент на Испанското сдружение по ортомолекулярна медицина и хранене (SENMO).

А сега нещо интересно.

Резултатите от проучване по поръчка на испанската фармацевтична компания Almirall са красноречиви – теглото и целулитът са двата основни проблема на испанките

Болшинството от анкетираните дами посочват физическата активност и балансираната диета за най-важните оръжия за лечение и профилактика на портокаловата кожа. 64%, пък са на мнение, че постоянството е ключът към успеха срещу целулита. Дотук добре! Но ето какво се случва след това.

Цели 70% от жените признават, че не профилактират появата на целулит и не разполагат с адекватно решение на проблема. Само 41% възнамеряват да водят борба за премахване на целулита всяка година. Що се отнася за лечението едно огромно мнозинство от жените (95%) посочва, че антицелулитният крем не е достатъчно решение за тях.

Стъпвайки на тези резултати авторите на изследването дават 3 препоръки за справяне с целулита. Първата е следване на балансиран хранителен режим, втората – редовен спорт, третата – поддържане на здравословно тегло.

Целулитът е сред упоритите последици от затлъстяване. Именно поради това наши специалисти препоръчват иновативен начин за борба с проблема

Препоръката е да се приемат едновременно следните два продукта, които взаимно допълват действието си:
Калорекс / Calorex® е комбинация от екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологичноактивна форма на хром (хром пиколинат).

Хидроксицитратът намалява количеството мазнини, като увеличава избирателното им изгаряне и потиска синтезата им.
Хром пиколинатът потиска апетита и засилва основната обмяна (метаболизма).

Продуктът допринася за намаляване на теглото по естествен и здравословен начин. Усилва ефекта от диетата и физическата активност.

Целулес / Celuless® е съчетание от проантоцианидин, биофлавоноиди (флавон гликозиди, терпин лактони) и L-аскорбинова киселина. Формулата подобрява микроциркулацията и трофиката на кожата. Оказва положително въздействие върху синтеза на колаген. Подпомага лимфния дренаж на подкожната мастна тъкан. Съставките са под формата на микропелети с бързо действие и висока усвояемост.

И двата продукта са напълно безопасни и са подходящи за продължителен прием. Предлагат се в аптеките и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: