Негативни емоции и затлъстяване

Психическото състояние играе основна роля при развитието на затлъстяване, както и за йо-йо ефекта след отслабване. Увеличаването на телесното тегло се “благоприятства” и от фактът, че свръхтеглото води до нарушение на нервнопсихичния баланс, което “спомага” за повишаване на теглото.

Често отрицателните емоции са основният катализатор за засилване на апетита. Те провокират нарушението в регулацията му, засилването на импулсите към центъра на глада и увеличаването на производството на инсулин в организма. Тъй като емоциите са неконтролируеми, съответно храненията и апетитът стават нерегулярни. Неритмичните хранения причиняват превъзбуда в центъра на апетита и съответно по-високи стойности на инсулина в организма. Въможно е като последствие от това да се стигне и до т.нар. „night eating syndrome”, или синдром на нощното хранене, термин от американската медицинска литература. То причинява натрупване на храната в организма и невъзможност за преработването й, което предразполага в още по-голяма степен към затлъстяване.

При терапията на затлъстяването в тези случаи, специалистите препоръчват както диетично-двигателен режим, както и подходящ психо-терапевтичен подход.

banner

Ефективно решение, допълващо действието на терапията, е приемът на комбинация от природни подукти за подпомагане на волята за отслабване и коригиране на телесното тегло. Специалистите са единодушни, че опитмалният избор за стартиране е комбинация от два продукта.

Подходящи за тази цел са висококачествените природни продукти от Фамилия Калорекс – Калорекс и Калорекс Апетин.

Калорекс съдържа комбинация от две взаимно потенциращи се съставки – хидроксицитрат и биологичноактивна форма на хром, които имат чеиристранен механизъм на действие за естествено регулиране на теглото. Калорекс избирателно изгаря мазнините, щади белтъчините, намалява синтеза на мазнините, потиска апетита и увеличава основната обмяна.

Освен това, Калорекс осигурява по стриктно придържане на отслабващия към предписания хранителен режим и по-голяма жизненост. Калорекс се приема по 2 капсули дневно, половин час преди хранене.

Калорекс Апетин е научно доказано средство за потискане на апетита. Всяка капсула Калорекс Апетин съдържа активна съставка – 700 мг висококачествена стандартизирана пиноленова киселина от ядки на корейски бор. Калорекс Апетин се цели директно в проблема затлъстяване като създава чувство за ситост и ограничава приема на излишни калории. Калорекс Апетин е 100% природен и 100% безвреден продукт, при който не се наблюдават нежелани реакции. Калорекс Апетин е приема 3 пъти дневно по 1 течна капсула, 1 час преди хранене.

Сподели: