нещо за десерт

Нещо за десерт?“ – това определено е предложение, на което трудно може да се устои. И все пак е по-добре да не се поддаваме на порива за сладко! Мнението споделя и диетологът нутриционист д-р Пабло Сумакеро, което е видно от книгата му „От понеделник съм на диета“ (El lunes ya empiezo la dieta), изд. „Планета“.

Няма нужда от нещо за десерт – доводите на експерта

В своя наръчник за добро хранене д-р Сумакеро защитава тезата, че десертът не е задължителен. „Абсурдно е да си мислим, че задължително трябва да има десерт към основното ястие. Липсата му не е фатална. Все пак не бива да се забравя, че преяждането е една от основните пречки пред правилното хранене и отслабването“, категоричен е специалистът. Той обаче прави уточнението, че ако сме се хранили разумно и не сме се заситили, можем да си позволим един здравословен десерт. Пример за такъв са плодовете, киселото мляко, ядките, сушените плодове. Но и тук има едно… „но“.

Това не бива да се превръща в практика

„Да ядеш всеки ден след основното хранене десерт, пък бил той и здравословен, не е много добра идея. Високият прием на калории води до калориен излишък, а оттам и до трупане на мазнини в проблемни зони като корема и талията“, припомня д-р Сумакеро. Апелът му е да се търси умереност в храненето. „Златната среда е разковничето на щастливия живот и на доброто хранене. Тя е трудно достижима, но крайностите не водят до нищо добро. Ето защо трябва да се стремим към нея“, подчертава експертът. По думите му не бива да се поставя знак за равенство между умереността и аскетизма. По-скоро трябва да се мисли в посока избягване на излишество.

banner

Решението в случай че мисълта за нещо за десерт, е направо обсебваща

Наши специалисти по хранене и диететика препоръчват Калорекс Апетин / Calorex® Apetin за укротяване на порива за сладко. Този продукт от фамилия Калорекс е специално създаден за потискане на апетита и регулиране на телесното тегло. Активната съставка е стандартизирана пиноленова киселина от ядки на Корейски бор (700 mg във всяка течна капсула). Течната капсула позволява бързо и цялостно усвояване на съставката, а оттам и по-мощен ефект.

Механизмът на действие на продукта е свързан със стимулиране на два пептидни хормона, които потискат глада. Това са холецисто-кинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1]. Те създават чувство на ситост и предпазват от излишен прием на калории.

Продуктът няма противопоказания и е с много добра поносимост при продължителна употреба. Предлага се без рецепта в аптеките. Може да бъде поръчан и от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: