мазнини

Отслабването и поддържането на здравословно тегло са от особено голямо значение за елиминирането на риска от различни заболявания като сърдечно-съдовите, диабет от втори тип, ракови заболявания, астма и други. Кои навици обаче, без да усетим дори, могат да ни доведат до нежелано увеличаване на телесното тегло.

1. Избягваме “добрите” мазнини – много специалисти в областта на храненето се опитват да ни убедят, че консумацията на мазнини, няма да ни доведе до нежелано напълняване. Много хора обаче не могат да се доверят на тези твърдения и продължават да избягват приема на тези хранителни вещества. От изключително значение обаче е да уточним, че употребата на правилните мазнини е добра стратегия за справяне с излишните килограми. Как можем да разберем кои са правилните мазнини? Това са мазнините, след чийто прием се чувстваме сити за дълго време. Проучвания в областта на храненето и диетиката показват, че мазнините от растителен произход, като тези, съдържащи се в маслините, ядките, авокадото и други хранителни продукти, стимулират определен вид хормони в организма, отговарящи за потискането на апетита. Този тип мазнини стимулират метаболизма и съдържат високи количества антиоксиданти. Според специалистите е добре продукти, съдържащи растителни мазнини, колкото е възможно по-често да присъстват на трапезата.

2. Прекалена употреба на алкохол – следствие на употребата на алкохолни напитки се стига до потискане на инхибиторите на апетита, и повишаване на желанието за прием на храна. Ако тези напитки съдържат и захар като коктейлите например, количеството на приетите калории се увеличават осезателно, вследствие на което се стига до натрупване на излишно тегло.

3. “Привърженици” сте на “емоционалното хранене” – свикнали ли сте да прибягвате към храна, когато сте весели, ядосани, тъжни или когато Ви е скучно. Ако отговаряте утвърдително, то тогава това означава, че един от най-големите Ви препъни камъни по пътя към мечтаното тегло е “емоционалното хранене”. Причината поради, която то се отключва е, че храната се възприема като награда за отлично изпълнена задача или като удобно средство за потушаване на негативни емоции.
Постепенно у нас се формира привичката да се поддаваме на изкушението за прием на храна, под влиянието на дадено емоционално състояние. Това обаче е модел, който е необходимо да спре да се следва, ако искаме да отслабнем и да се радваме на постигнатото здравословно тегло.

Освен чрез изкореняването на тези вредни навици, да отслабнем и поддържаме здравословно тегло ще ни помогне и приема на продуктите за понижаване на теглото и застопоряването му в желаните норми от Фамилия Калорекс. Четирите естествени помощника на всички, които мечтаят за красива фигура – Калорекс, Калорекс Кла, Калорекс Липас и Калорекс Апетин, притежават множество доказани действия, благодарение на които сбъдването на тази мечта е напълно постижимо.

Сподели: