Несъмнено отказването от цигарите е една от най-разумните стъпки, която човек може да предприеме в живота си. Започвате да дишате по-леко, но има проблем, който ви притеснява – покачване на теглото.

Защо теглото се покачва при отказване на цигарите?

Според диетолозите след отказа от цигари метаболизмът започва постепенно да се забавя. Как всъщност се обяснява това? До този момент защитните сили на организма са работели на пълни обороти, за да се елиминират токсините, които всеки ден щедро постъпват с всяка поредна цигара. По този начин тялото се справя с огромното количество свободни радикали и оксидативния стрес. Когато вече няма толкова много отрови за елиминиране организмът започват да преработва въглехидратите. В това няма нищо лошо, но проблемът е, че те се преработват в мазнини.

Теглото се покачва и тялото „складира“ мазнини

При отказ от тютюнопушене си мислим, че е редно организмът да започне да се чисти, тъй като вече не му подаваме отрови. Какво обаче се случва? Организмът на човек е „умна машина“ и може да направи чудеса. На тази машина обаче й трябва малко повече време за връщане към нормалния метаболизъм. Защото този метаболизъм тотално се е видоизменил, опитвайки се да се бори с никотина, катрана и другите токсични вещества. Към това като прибавим факта, че много често, спирайки цигарите вкусовите рецептори се възстановяват, става ясно защо и вниманието към храната се увеличава.

Преодолейте проблема с наднорменото тегло с природен продукт!

Интересен е фактът, че след всяка една промяна, дори тя да е за добро, тялото винаги реагира стресово. Не забравяйте, че тялото ви винаги знае по-добре от вас самите от какво има нужда и как да се справи с проблема. Просто му трябва малко време. В тази връзка приемът на природен продукт с цел намаляване на теглото, успоредно с отказа от никотина, е най-добрия подарък, който може да дадете на тялото си. С това се постига естествено намаляване на мазнините във времето като същевременно организмът не е стресиран така, както при една бърза и рязка промяна. Става въпрос за небезизвестния и доказал се вече природен продукт Калорекс / Calorex®, който понижава нивото на телесните мазнини и помага в борбата с наднорменото тегло. С приемът му се ускорява метаболизма и най-важното – увеличава се изразходването на енергия. Освен това Калорекс спомага за намаляване на холестерола и триглицеридите, както и за регулиране на кръвната захар.

 

Сподели: