отслабване и диабет

В следващите редове ще говорим за отслабване и диабет (в частност диабет тип 2). Не пропускайте да научите повече за връзката помежду им.

Затлъстяване, отслабване и диабет тип 2

Затлъстяването е сред основните рискови фактори за развитие на диабет тип 2. То също е причина за значително увеличаване честотата на метаболитното заболяване на този тип диабет при децата.

Има данни, че 86% от пациентите с диабет тип 2 са със затлъстяване. Тук вмятаме, че затлъстелите хора (в т.ч. и децата) често имат рискови фактори за сърдечно-съдови заболявания. Примери за такива са високо кръвно налягане (хипертония) и висок холестерол (хиперхолестеролемия). И още – продължителността на живота на пациентите с диабет тип 2 е с около 8 години по-малка, отколкото при здрави хора.

banner

След това отклонение пак се връщаме на излишните килограми и диабета.

Установено е, че за всяка единица повишаване индекса на телесна маса рискът от диабет тип 2 се увеличава с 12%. И обратното – опасността от диабет значително спада, ако:

  • теглото се понижи и обиколката на талията се намали (под 102 см при мъжете и под 88 см при жените)

Загубата на тегло е една от основните цели в лечението на диабет тип 2

В някои случаи е достатъчно само да се нормализират нивата на кръвната захар (глюкоза), за да се контролира диабета. Те обаче са по-скоро изключения.

За здравословно отслабване и траен контрол над диабет тип 2 най-напред се препоръчва:

  • придържане към хранителен режим, съобразен със здравословното състояния
  • повишаване на двигателната активност

Проучванията и натрупаните клинични данни показват също, че:

Единствено така според специалистите би могло да се подпомогне правилното функциониране на метаболизма на глюкозата и инсулина в организма.

Отслабване и диабет тип 2 е въпрос, който касае много хора не само по света, а и в България

От медицинския и научен екип на „Борола“, компания лидер в сферата на здравеопазването у нас, знаят това. Именно поради това създават специален продукт, който топи упоритите мазнини по корема и талията и спомага за здравословно отслабване. Това е Калорекс/Calorex® – изцяло природно средство с научно доказано действие. Всяка капсула съчетава силата на екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките взаимно допълват и усилват действието си. Благодарение на това увеличават изгарянето на мазнините (особено в областта на корема и талията) и намаляват техния синтез. Ускоряват обмяната на веществата в организма и понижават апетита. Щадят белтъчините.

Продуктът осигурява по-стриктното придържане на отслабващия към предписаната диета и по-голяма жизненост. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Наличен е в аптеките в страната и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: