отслабване с обилна закуска

Твърдението, че е възможно отслабване с обилна закуска, е вярно. Изводите от макар и малко проучване показват, че пълноценното хранене сутрин и лекото хапване вечер:

Вижте подробностите в следващите редове.

Отслабване с обилна закуска е постижимо според проучването

„Обилната закуска е за предпочитане пред тежката вечеря. Това трябва да имат предвид хората, които искат да предотвратят метаболитни заболявания и пациентите с наднормено тегло и затлъстяване, стремящи се да отслабнат“. Коментарът е на автора на изследването Юлиане Рихтер от Центъра за мозък, поведение и метаболизъм към университета в Любек, Германия.

banner

Проучването е проведено сред едва 16 мъже в добро здравословно състояние на средна възраст 24 години. В началото на експеримента те приемат нискокалорични храни на закуска и висококалорични – на вечеря. След това преминават на висококалорично хранене сутрин и нискокалорично вечер. По думите на Рихтер висококалоричните храни съдържат около 1000 калории, нискокалоричните – 250 калории, а обядът – 500 калории.

По време на проучването доброволците са помолени да останат в лабораторията и да спазват редовен график за сън.

При анализа на данните учените установяват, че…

  • храната, приета сутрин, без значение дали е високо или нискокалорична, усилва цели два пъти термогенезата

За сравнение служи същата тази храна, приета вечер.

Тук отваряме една скоба, че термогенезата е процес, при който се произвежда топлинна енергия в тялото. Така се ускорява метаболизмът и се подпомага изгарянето на повече калории.

Засега учените нямат отговор на въпроса защо обилната закуска подпомага отслабването и подобрява нивата на кръвната захар. Те предполагат, че храносмилането и метаболизмът са в синхрон с биологичния часовник на тялото. В допълнение обръщат внимание, че доказано повече калории се горят сутрин. „Логично е да се яде повече на закуска, когато калорийното изгаряне е в своя пик“, заключават изследователите.

Предстоят нови изследвания, които да затвърдят получените до този момент резултати.

Отслабване с обилна закуска и още нещо за трайни резултати…

Наши специалисти по хранене и диететика препоръчват освен да се закусва добре сутрин да се приема и Калорекс/Calorex®. Силата на природата в този продукт помага за редуциране на теглото по напълно естествен и здравословен начин. Благодарение на комбинацията от екстракт на Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологичноактивна форма на хром (хром пиколинат):

  • вълчият апетит изчезва
  • основната обмяна на веществата в организма се увеличава
  • телесната маса намалява без драстично намаляване количеството на консумирана храна

Резултатите са особено забележими при хора със затлъстяване в коремната област и талията.

Продуктът щади белтъчините! Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Подходящ за продължителен прием.

Търсете в аптеките или поръчайте от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: