природни средства за намаляване на апетита

Освен на трикове може да се разчита и на природни средства за намаляване на апетита. Не пропускайте следващите редове, за да разберете кои са онези дарове на природата, които помагат в борбата с вълчия глад.

Фукус (Fucus)

Това са вид кафяви водорасли, принадлежащи към семейство Fucaceae. Те са богати на манитол – природен антиоксидант, който е хигроскопичен. Именно на това негово свойство се дължи потискащия апетита ефект на фукуса. И тук нещо важно – някои хора могат да проявят алергична реакция към йода, който се съдържа във водораслите. Страдащите от хипертиреоидизъм (повишена функция на щитовидната жлеза), тахикардия (сърцебиене), инсомния (безсъние) или безпокойство трябва да приемат този вид кафяви водорасли под лекарско наблюдение.

Живовляк (Plantago)

Твърди се, че тревистото растение, притежава не само силно успокояващо и антисептично, но и потискащо апетита действие. Може да бъде от полза за отслабването, тъй като намалява усвояването на мазнини и захари от храната.

banner

Важно е да се има предвид, че живовлякът пречи на усвояването на витамин B12 – едно от най-важните вещества за нормалното кръвообразуване. Именно поради това не бива да се приема от хора с анемия.

Глюкоманан

Глюкомананът е сложен въглехидрат от групата на фибрите. Извлича се от корена на японското растение конджак (Amorphophallus konjac) – вид кореноплодно, сравнявано с батата (сладкия картоф). Глюкомананът е одобрен от Европейската агенция по безопасност на храните (EFSA) като средство за контрол на теглото. Регулира нивото на кръвната захар и създава усещане за ситост. Употребата му не се препоръчва при стесняване на хранопровода и червата. Може да намали усвояването на някои лекарства.

Пиноленова киселина – едно от доказаните природни средства за намаляване на апетита

Пиноленовата киселина е важен представител на групата на ненаситените мастни киселини. Съдържа се в най-голямо количество в ядките на Корейския бор (Pinus koraiensis). Количеството ѝ в тях е 40 пъти повече отколкото в други борови ядки. Тя спомага за намаляване на мазнините в кръвта. В допълнение доказано намалява апетита, като стимулира секрецията на двата основни хормона, потискащи усещането за глад.

Ефикасен продукт с пиноленова киселина – лидер сред всички природни средства за намаляване на апетита

Видни специалисти по хранене и диететика у нас препоръчват Калорекс Апетин/Calorex® Apetin за контрол над апетита. Това е специално разработено натурално средство, осигуряващо оптимални количества висококачествена пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Всяка капсула от продукта доставя на организма 700 mg стандартизирана пиноленова киселина. Попадайки в организма, активната съставка стимулира производството на двата пептидни хормона ССК и GPL1, които потискат глада. Резултатът е дълготрайно чувство за ситост и намален прием на излишни калории.

Продуктът е клинично тестван и е с доказана ефективност. Напълно безопасен е и има добра поносимост при продължителен прием. Може да се закупи от аптеките в страната или да се поръча от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: