трикове за намаляване на апетита

Колкото и да не ви се вярва, съществуват трикове за намаляване на апетита. Днес ще ги представим на вашето внимание, а вие не пропускайте да се възползвате от тях, за да подпомогнете отслабването.

Изпитани трикове за намаляване на апетита

Дъвчене на дъвка без захар

Това е чудесен начин за залъгване на глада, така че възползвайте се от него! Единственото, за което трябва да внимавате, е дъвката да не съдържа изкуствени подсладители като аспартам и сукралоза, които са по-вредни и от рафинираната захар. Допълнителните ползи, които ще извлечете, са, че ще почистите зъбите и ще укрепите челюстта, ще снемете безпокойството и стреса. Последното е още една предпоставка да не посягате към храната, за да успокоите негативните емоции. Естествено не бива да прекалявате с дъвченето на дъвка, тъй като можете да изтриете зъбите в резултат на продължителното им триене един в друг.

banner

Миене на зъбите

Почистването на зъбите се грижи не само за усмивката, а и за добрата форма. Редица изследвания сочат, че апетитът при много хора намалява след измиване на устната кухина. Специалистите препоръчват зъбите да се измиват непосредствено след вечеря. По този начин мозъкът получава сигнал, че времето за хранене е приключило. Допълнителен позитивен ефект за овладяване на глада оказват някои съставки в пастата за зъби като мента и розмарин.

Ядене по едно и също време всеки ден

Придържането към график за хранене помага за регулиране на апетита. Когато организмът свикне да получава храна по едно и също време всеки ден той не попада в капана на вълчия глад. Експертите по хранене и диететика препоръчват да се правят 5 хранения дневно – 3 основни (закуска, обяд, вечеря) и 2 междинни (предиобедна и следобедна закуска). И не забравяйте – хапвайте често, но по малко.

Поддържане на съзнанието заето

Твърде вероятно е апетитът да се отключи от скука. За да не се случи това, трябва съзнанието ви непрестанно да е ангажирано с нещо. Четете, слушайте музика, рисувайте, градете планове за бъдещето. Всичко това ще ви помогне да държите мислите за храна по никое време надалеч.

След като изпробвате посочените трикове за намаляване на апетита, вижте какво ви е подготвила природата за овладяване на глада

Калорекс Апетин/Calorex® Apetin е малкото природно чудо за справяне с големия апетит. Това е изцяло естествен продукт, чиято активна съставка пиноленова киселина от ядки на Корейски бор стимулира производството на обективните индикатори за ситост в организма. Става въпрос за двата пептидни хормона холецисто-кинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1], които сигнализират на мозъка, че тялото не се нуждае от повече храна. По този начин намалява опасността от преяждане и излишен прием на калории.

Продуктът е клинично тестван и има доказана ефективност. Не излага здравето на риск. Подходящ е за продължителен прием.

Сподели: