отслабване с плодове

Въпреки че режимите за отслабване с плодове имат противници, не е необходимо да се лишавате от това сладко изкушение, за да постигнете успех в свалянето на килограми. В следващите редове споделяме няколко заблуди, на които да не се доверявате.

Мит № 1: „Не трябва да хапвате плодове, защото са с високо съдържание на захар“

Едно от най-разпространените погрешни схващания за плодовете е, че тъй като са сладки, те съдържат много захар и са вредни при отслабване. Въпреки това има разлика между естествената захар в плодовете (фруктоза) и храните с добавени захари. Фруктозата е вредна само в големи количества. Истината е, че за да прекалим с нея, трябва да изяждаме огромни количества плодове на ден. Също така не бива да подценяваме ползите от високите количества витамини, минерали, антиоксиданти и диетични фибри, които съдържат плодовете. Не на последно място, те са с високо съдържание на вода. Похапването им помага за контролиране на апетита, като ни кара да се чувстваме сити по-дълго. Ето защо вместо да изключвате плодовете от диетата при отслабване, експертите препоръчват да ги консумирате като алтернатива на захарта и подсладените продукти, когато ви се похапва сладко.

Мит № 2: „Не е възможно отслабване с плодове, защото са въглехидрат“

Да, плодовете съдържат въглехидрати, които всъщност са полезни, защото техен източник са главно диетичните фибри. Те помагат за поддържането на баланса в чревния микробиом, засищат за по-дълго, насърчават редовните движения на червата и спомагат за стабилизиране на кръвната захар. Изводът е, че диетичните фибри в плодовете не само, че не пречат на отслабването, а дори помагат за сваляне на килограмите. Консумирани в разумни количества, въглехидратите снабдяват тялото с енергия, необходима за поддържане на нормалните функции на организма и за практикуването на физическа активност.

banner

Мит № 3: „Не бива да се хапват плодове на гладно“

Друг мит за плодовете е, че похапвани на празен стомах, те започват да „гният“, което забавя храносмилането и допринася за газове, подуване на корема и стомашно-чревни проблеми. Истината е, че плодовете, които съдържат разтворими фибри като ябълки и цитруси, привличат вода в червата, образувайки гел, който може да забави храносмилането. Но това не винаги е лошо. Фибрите в плодовете помагат на човек да се чувства сит и предотвратяват скокове на кръвната захар след хранене. Това помага за контролиране на апетита и теглото.

Отслабване с плодове и още нещо – ето каква е тайната!

Перфектното допълнение към всеки режим за отслабване е Калорекс / Calorex®! Изцяло натуралното средство безпощадно гори мазнините в областта на корема и талията. Комбинацията от двете активни съставки – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат, изгаря мазнините, предотвратява повторното им образуване, потиска апетита и засилва метаболизма. Освен в борбата с килограмите, продуктът помага за нормализиране на кръвната захар и холестерола. Приема се по 2 капсули дневно, 30 мин преди хранене. Най-добри резултати се наблюдават при продължителна употреба (минимум 3 месеца). Изцяло природният състав гарантира високия профил на безопасност, като няма данни за противопоказания и странични ефекти.

Сподели: