отслабване

Как упражненията регулират апетита и помагат за отслабване, според последни научни изследвания? И с какво да ги комбинираме за сигурен резултат – отслабване – за добро здраве и красиво тяло?

Ефективни за отслабване са упражненията, които могат да регулират апетита

В стремежа си към красива фигура, много хора тренират дълго и изтощително. Последните медицински изследвания подчертават, че физическите упражнения не винаги са надежден помощник в борбата с килограмите. Някои видове упражнения дори могат да добавят още килограми към теглото. А други са способни да оказват контрол над апетита.

Мащабно медицинско проучване изследва полезните упражнения за отслабване чрез понижаване на апетита. Целта е да се определи набор от такива, при които се постига контрол над апетита. За спортното занимание джогинг се счита, че помага за контролиране на прекомерния апетит. Практикуването му в продължение на месеци допринася за постигане на нормална потребност от хранене.

banner

Хормоните, „отговорни“ за апетита при отслабване

Апетитът зависи от функцията на мозъка, който изпраща и получава различни сигнали от стомаха. Основни ефекти върху приема на храна имат някои хормони. Най-важен от тях е грелин – хормон на глада.

Изследването, проведено в Уайоминг (САЩ), наблюдава две групи жени. Първата се включва активно в спорта, а втората тихо седи по време на тренировка.

След завършване на заниманието изследователите предприемат всички необходими тестове за определяне броя на отделените хормони. След това и двете групи са изпратени в трапезарията, за да бъдат наблюдавани.

При представителките на първата група били отчетени завишени нива на хормона грелин. Той трябвало да предизвика силен апетит и повече консумирана храна. Въпреки това те се хранили по-малко, отколкото дамите от втората наблюдавана група. Това се обяснява с факта, че освен грелин при спортните занимания се отделят и други хормони, които създават чувство на ситост. Тези хормони съобщават на организма, че не се нуждае от повече калории. При втората група такива хормони не се отделили в достатъчно количество, затова те се хранили повече.

Калорекс Апетин / Calorex® Apetin за естествен контрол на апетита и трайно отслабване

За ефективно отслабване е важно да се помогне на организма чрез естествен процес да започне да „анализира“ колко калории са му нужни за постигане и поддържане на нормално телесно тегло. Именно така помага на организма Калорекс Апетин. Природният продукт стимулира два пептидни хормона, които контролират чувството на глад. Те спомагат за регулиране прага на ситост и предпазват от излишен прием на калории. Калорекс Апетин е 100% природен продукт и е различен от другите препарати по качеството на съставката и фармацевтичната си форма. Той е единствения разработен, патентован и научно доказан за потискане на Апетита природен продукт. Усвоява се напълно и без странични реакции от организма.

Сподели: