плодове и зеленчуци за отслабване

Често се препоръчва приемът на големи количества плодове и зеленчуци за отслабване. Според изследователи обаче това не е начин за редуциране на теглото. Те провеждат проучване сред 1200 души. Резултатите от него са публикувани в изданието на The American Journal of Clinical Nutrition (AJCN) от 25 юни 2014 г.

Плодове и зеленчуци за отслабване – стратегия, която не работи

Учените анализират данни от над 7 проучвания, които изследват как високата консумация на плодове и зеленчуци влияе върху килограмите. „Като цяло всички изследвания, които анализирахме, не показваха почти никакъв ефект върху загубата на тегло“. Коментарът е на проф. Катрин Кайзер от факултета по Обществено здраве на Университета на Алабама в Бирмингам (UAB).

„Не мисля, че приемът на повече плодове и зеленчуци сам по себе си е ефективен метод за отслабване. Няма никаква вероятност добавянето на плодове и зеленчуци към ежедневното меню да доведе до промяна в теглото. Трябва да се има предвид, че понякога прекалено простите съвети не са толкова ефективни, колкото звучат“, добавя проф. Кайзер. Тя е категорична, че плодовете и зеленчуците носят много ползи на здравето. По думите ѝ обаче хората с наднормено тегло и затлъстяване не бива да очакват, че те ще им помогнат да отслабнат.

banner

Откритията обаче не свършват дотук!

Проф. Кайзер и колегите ѝ установяват, че приемът на повече плодове от обикновено не повишава риска от наддаване на тегло. „По всичко изглежда, че увеличаването на порциите приемани плодове не води до увеличаване на теглото. Това е добре, тъй като е отличен начин за получаване на повече витамини и фибри с храненето“, казва проф. Кайзер. Изхождайки от общия контекст на здравословния начин на живот, тя припомня, че:

  • намаляването на калорийния прием и увеличаване на калорийния разход е един от най-добрите начини за подпомагане на отслабването

Както стана ясно, не може да се разчита на плодове и зеленчуци за отслабване. За целта насреща е…

Калорекс/Calorex® – природен продукт, съчетание от две допълващи и усилващи своето действие натурални съставки. Всяка капсула съдържа 500 mg екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и 100 mcg биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Проучвания показват, че комбинацията повишава три пъти успеха в загубата на излишно тегло в сравнение с прилагането само на диета.

При редовен и продължителен прием продуктът:

  • избирателно увеличава изгарянето на мазнини и намалява тяхното образуване
  • щади белтъчините
  • потиска апетита
  • увеличава основната обмяна

За постигане на оптимални резултати е желателно продуктът да се комбинира със здравословен хранителен режим и подходяща двигателна активност.

Търсете в аптеките в страната или поръчайте от www.momo.bg – сайтът на онлайн магазин МоМо.

Сподели: