плосък корем

Желанието за плосък корем е обща цел за много хора и най-вече за нежния пол. С толкова много противоречива информация обаче, това може да изглежда като мисията невъзможна. Затова целта на тази статия е да се проучат някои практически начини за постигане на плосък корем и да се развенчае мита, че това е непостижимо.

Балансирана диета – основата стъпка за плосък корем

Един от най-важните фактори за постигане на плосък корем е придържането към балансирана диета. Яденето на различни богати на хранителни вещества храни, включително плодове, зеленчуци, постни протеини и пълнозърнести храни, може да помогне за намаляване на общите телесни мазнини и да насърчи по-слаба средна част на тялото. От друга страна избягването на прекомерна консумация на преработени и с високо съдържание на мазнини храни, както и тестени закуски е от ключово значение за предотвратяване на натрупване на излишни мазнини около корема. Заедно с балансираната диета, добрата хидратация, чрез пиене на 8 до 12 чаши, вода през целия ден ще помогне срещу подуването и за добро храносмилане. Резултатът е ясен – плосък корем за дълго време.

Редовни упражнения за плосък корем

Включването на редовни упражнения във вашата рутина може да помогне за укрепване и тонизиране на мускулите в коремната област. Това ще доведе до по-твърд и плосък корем с течение на времето. Активности като коремни преси, дъски, повдигане на крака са насочени точно към тази част на тялото и често имат видим ефект. В допълнение към упражненията за корем, практикуването на сърдечно-съдови дейности като бягане, плуване или колоездене може да помогне за изгарянето на калории. Както и за намаляването на общите телесни мазнини, включително тези около корема и талията.

banner

Практикуване на внимателно хранене за добро храносмилане и плосък корем

Практикуването на внимателно хранене включва обръщане на внимание на сигналите за глад и ситост на тялото и осъзнаване размера на порциите на вашата храна. Бавното хранене, дъвченето на храната старателно и вкусването на всяка хапка може да помогне за предотвратяване на преяждането и да насърчи по-доброто храносмилане. Освен това, е добре да се внимава за средата, в която се храните. Това означава да избягвате разсейващи фактори като телевизия или електронни устройства, за да избегнете безсмисленото похапване или прекомерния прием на калории. А така ще се радвате на плосък корем, без мазнини.

Адекватен сън – подкрепа за цялостното здраве и благополучие

Получаването на достатъчно качествен сън е от съществено значение за цялостното здраве и благополучие, в това число и за поддържане на здравословно тегло и намаляване на мазнините по корема. Липсата на сън може да наруши нивата на хормоните, включително тези, които регулират глада и апетита. А това от своя страна води до повишено желание за висококалорични храни и наддаване на тегло в проблемните зони на човек. Затова дайте приоритет на постоянен график и практикуване на добри навици на съня. Например създаване на релаксираща рутина преди лягане и избягване на стимуланти като кофеин, може да помогне за подобряване качеството на съня и да увеличи шанса за постигане на плосък корем.

Мощ от природата за плосък корем и проблемна талия

За постигане на оптимални резултати специалистите по хранене и диетика препоръчват редовно да се приема Калорекс / Calorex®. Този натурален продукт е специално създаден, за да топи упоритите мазнини в най-проблемните области – корема и талията. Безотказното му действие се дължи на неговия рационален състав – екстракт от Гарциния Камбоджа и биологично активна форма на хром. Съставките взаимно допълват и усилват ефекта си. Съчетани са така че да увеличават изгарянето и да намаляват образуването на мазнини, да потискат апетита и да увеличават основната обмяна. При това имат щадящо белтъчините действие и са напълно безопасни. Продуктът има отлична поносимост и е подходящ за дълготрайна употреба. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. За още по-добър ефект е желателно да се съчетае със спорт и подходящ хранителен режим.

Бъдете готови за лятото! Потърсете в аптеките или поръчайте бързо и удобно от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: