ползи от разходките

В настоящата статия ще подчертаем няколко от най-важните здравословни ползи от разходките. По този начин целим да ви мотивираме да обуете маратонките и да се отправите към близкия парк. С всяка измината крачка ще подобрявате здравето си и ще се доближавате до мечтаната фигура!

Прилив на енергия

Още по време на разходката чувствате прилив на енергия? Да, това е ефектът от движението! Според изследване на Университета на Джорджия, публикувано в списанието Psychotherapy and Psychosomatics, 20-минутните разходки вършат чудеса за здравето. Изпълнявани 3 пъти в седмицата, в продължение на 6 месеца, те намаляват общата умора и повишават нивата на енергия с 20%.

Подобряване на имунните функции – сред мощните здравни ползи от разходките

Разходките са добър начин за засилване на съпротивителните сили на организма и предпазване от грип и настинки. Изследване върху повече от 1 000 мъже и жени, цитирано от Harvard Health, ясно посочва ползите от ежедневното ходене. Доброволците са се разхождали по 20 минути дневно, поне 5 пъти седмично, и в резултат на това са използвали 43% по-малко болнични дни. Дори когато са се разболявали, боледуването е било по-леко и кратко.

banner

Борба с гените, предразполагащи към напълняване

Изследване на Харвард разглежда 32 гена, отговорни за напълняването, при над 12 000 души. С това проучване се цели да се определи доколко тези гени допринасят за покачване на теглото. Резултатите показват, че хората, които са правили разходки с бързо темпо, са успяли да намалят ефекта на тези гени наполовина.

Укротяване на апетита за сладко

Направените крачки могат буквално да ни отдалечат от мислите за сладки изкушения. Това става ясно от изследвания на Университета в Ексетър. Според тях, ежедневната 15-минутна разходка намалява апетита за сладко и може да повлияе количеството сладкиши, консумирани в резултат на стрес.

Изгаряне на до 110 калории – ползи от разходките за отслабване

В една бърза 20-минутна разходка ще направите около 2 – 3 000 крачки и ще изгорите 90-110 калории! Бързото ходене стимулира изпращането на кръв към мускулите и оптимизира изгарянето на излишните калории. По този начин дава добър старт на вашето здравословно отслабване. В дългосрочен план, всекидневните разходки подобряват сърдечно-съдовото здраве, като спомагат за намаляване на кръвното налягане и холестерола.

Научихте здравословните ползи от разходките. Сега вижте как да усилите ефекта им за сваляне на излишното тегло!

За да отслабнете бързо, ефективно и здравословно, правете разходки всеки ден и приемайте Калорекс/Calorex®.

Продуктът е иновативно природно средство, което усилва ефекта на здравословното хранене и активно движение за успешно сваляне на излишното тегло. Безотказното си действие дължи на прецизно разработена комбинация от висококачествен екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Работещи в отлична синергия, тези натурални вещества спомагат за:

  • увеличаване на количеството изгорени мазнини
  • намаляване натрупването на мазнини
  • ускоряване обмяната на веществата
  • потискане на силния апетит
  • редуциране на излишното тегло
  • оказване на щадящо белтъчините действие
  • намаляване нивата на триглицеридите и холестерола, и регулиране на кръвната захар

С прием на продукта, пълноценно хранене и движение ще бъдете по-здрави, ще постигнете мечтаните резултати и ще повишите самочувствието си. Изпробвайте мощната стратегия още сега!

Сподели: