причини за качване на килограми

В редовете по-долу ще посочим основните причини за качване на килограми в условията на пандемия от коронавирус. Няма да спрем обаче дотук! Ще разкрием и естествен метод за сваляне на излишното тегло.

Главните причини за качване на килограми във времена на ковид-19

Изолацията по време на панемията от коронавирус създава идеалните условия за покачване на телесното тегло. Основните фактори, които оказват влияние върху физическата форма, са:

Консумация на повече нездравословни храни – една от основните причини за качване на килограми в условия на ковид-19

За да спестят излишното ходене до магазина, много хора продължават да се презапасяват с хранителни продукти. Водещо при избора е не доколко здравословни са продуктите, а колко са трайни. Така пазарската кошница се пълни с брашно и тестени храни (спагети, макарони, юфка), които са сред основните виновници за напълняването.

banner

Повишени нива на стрес и тревожност

Финансовата нестабилност, политическата и социална несигурност, и страхът от заразяване с коронавирус доведоха до повишаване на стресовите нива в организма. Кортизолът, хормонът на стреса, провокира повишен глад за сладко и ултрапреработени храни, което е сигурна предпоставка за напълняване.

Емоционално хранене – сред водещите причини за качване на килограми през пандемията

Както вече споменахме, безпокойството и стресът провокират повишен глад, известен още като емоционален или хедоничен. Този вид глад няма нищо общо с физиологичният. Той запълва някакви емоционални празнини и е една от основните причини за проблеми с теглото по време на пандемия.

Заседнал начин на живот

Дългите часове вкъщи и затварянето на басейни, фитнеси, спортни и танцувални зали, зали за бойни спортове и групови занимания неминуемо доведе до намаляване на двигателната активност. А както е добре известно, застояването е водещ фактор за напълняване.

Проблеми със съня

Нарасналият стрес, повишената тревожност и силно намалената двигателна активност са свързани с по-лошо качество на съня. Това на свой ред, води до повишен апетит, трупане на мазнини и излишни килограми.

Напълно естествен метод за противодействие на голяма част от изброените причини за качване на килограми през ковид пандемията

Водещи специалисти по хранене и диететика у нас препоръчват приема на Калорекс/Calorex® като ефективен начин за нормализиране на теглото. Продуктът е разработен изцяло на растителна основа. Всяка капсула съдържа 500 mg екстракт от Гарциния камбоджа (ходроксицитрат) и 100 mcg биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките се допълват и взаимо усилват своето действие. В резултат продуктът:

  • увеличава изгарянето на упоритите мазнини (особено в областта на корема и талията) и намалява образуването им
  • щади белтъчините
  • потиска апетита
  • увеличава основната обмяна

За постигане на оптимални резултати се препоръчва по-продължителен прием, съчетан с рационален хранителен режим и повишена двигателна активност. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции дори при дълговременна употреба.

Продуктът може да бъде намерен в аптеките или да бъде поръчан през сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg, където в момента има изгодна промоция.

Сподели: