сваляне на излишното тегло

Какво е нужно за сваляне на излишните килограми, натрупани по време на социалната изолация? Отговорът на този въпрос в момента вълнува много хора и ще продължи да бъде изключително актуален с наближаване на летните месеци. Ако сте от хората, качили излишно тегло по време на ковид пандемията, не губете повече време! Научете какъв е правилният подход за успешно отслабване, препоръчван от известната платформа за фитнес и здравословно хранене MyFitnessPal.

Върнете си здравословните навици за сваляне на излишните килограми

Най-големият саботьор на добрата диета по време на социалната изолация е храненето, провокирано от стрес. То се характеризира с висок прием на нездравословни храни, и зад това стои реален механизъм. Стресът повишава нивата на стресовия хормон кортизол. Той засилва апетита и стимулира производството на глюкоза. При високи нива на глюкоза в кръвта, тялото започва да трупа излишни мазнини.

Ако сте забелязали, че се храните повече в условията на ковид пандемия, започнете бавно да се връщате към здравословните си навици. Отделете си седмица-две за настройка, като през тях се стремeте да консумирате повече здравословни храни. Следете калорийния прием и теглото си.

banner

Намалете храните, причиняващи възпаление и храносмилателни проблеми

Покачването на килограми е директно свързано с повишено възпаление в организма, което може да бъде провокирано от хроничен стрес. При спиране консумацията на храни, причиняващи възпаление, се дава възможност на организма да се възстановява по-бързо и ефективно. Така се подпомага и здравословното отслабване. В тази връзка, храните, провокиращи възпаление и храносмилателни проблеми, са тези, съдържащи високи количества захар и глутен. Ограничете употребата им, като можете да ги замените с пресни плодове и зърнени храни (кафяв ориз, киноа, овес).

Ограничете употребата на алкохол

Статистиката показва, че употребата на алкохол се е повишила по време на социалната изолация. За някои хора, консумацията на спиртни напитки се превръща в ежедневен, свалящ стреса навик. Тази негативна тенденция лесно може да доведе до зависимости и пряко се отразява върху различни аспекти от здравословното състояние. Алкохолът съдържа „празни калории”, които помагат за трупане на килограми. Той потиска нормалните храносмилателни процеси и може да попречи на усвояване на важни витамини и хранителни вещества. Също така нарушава режима на сън – един от основните фактори за контрол и поддържане на теглото. За това, не се поддавайте на алкохола, като начин за сваляне на стреса.

Консумирайте с мярка!

Използвайте „умните” начини за сваляне на излишните килограми

За да си помогнете и бързо да се отървете от излишното тегло, качено по време на социална изолация, заложете на изпитаните стратегии. Наред с балансирано хранене и повече спорт, започнете прием на Калорекс/Calorex®.

Продуктът е иновативно средство за подпомагане на здравословното отслабване. Той съдържа балансирана висококачествена комбинация от две активни вещества с естествен произход – екстракт от Гарциния камбоджа и хром пиколинат. Те взаимно потенцират ефектите си за:

  • намаляване на количеството мазнини чрез увеличаване на изгарянето и потискане на синтеза им
  • потискане на апетита
  • засилване на метаболизма
  • редуциране на телесното тегло без гладуване и рестриктивни диети
  • отслабване и същевременно съхранение на голям процент от мускулната маса

Продуктът проявява своите благоприятни ефекти без странични реакции.

Сподели: