как да не преяждаме

По пътя към отслабването често търсим отговор на въпроса как да не преяждаме. Хората имаме навика да ядем твърде големи количества храна и то за броени минути. Зад това могат да се крият много причини или просто – храната да е твърде вкусна, за да спрем да ядем. Или пък имате навика да гледате смартфона или телевизора, докато хапвате и така да не забележите дори, че вече сте сити? Ако трябва да бъдем честни, подобно чувство е изпитвал всеки от нас. Сега ще разберете някой лесни стратегии, с които вече ще знаете как да не преяждате.

Хранете се бавно

Най-простият съвет, който може да следвате, е да дъвчете и преглъщате храната с по-малка скорост, отколкото обикновено. Това дава възможност на организма да “осъзнае”, че вече е поел необходимото количество храна и да почувствате ситост. Именно бързото хранене е честа причина да ядем повече от необходимото. Изводът е, че колкото по-бързо ядете, толкова по-големите количества храна сте склонни да погълнете.

Как да не преяждате, ядейки нещо, дори когато не сте гладни

Това е много лесно изпълнима стратегия, която се основава на твърдението, че ние ядем твърде много, само когато наистина сме много гладни. За да противодействате на това, хапнете нещо малко, когато не сте толкова гладни или не изпитвате някакво чувство на глад. Така ще бъдете по-склонни да ядете по-бавно и по-малко.

Прием на повече вода, вместо сокове и газирани напитки

Сигурно не знаете, но когато тялото започне да се дехидратира, дори малко, в него се създава чувство, подобно на глада. Така че ние трябва да приемаме достатъчно количество вода – естествено, според нашите нужди. Знайте, че течните калории под формата на газирани напитки или сокове, със сигурност не ни карат да се чувстваме сити и да не преяждаме. Също така, те само причиняват рязко покачване на нивата на инсулин. Препоръчваме прием на поне 1,5 литра вода на ден. А, ако изпиете чаша вода около 20 минути преди хранене, то това ще намали вашия апетит.

Как да не преяждаме, ядейки малки и не толкова вкусни закуски

Идеята зад тази стратегия да не преяждаме и по празници, е изключително проста. Ако ядете малка закуска между две от основните хранения, ще бъдете по-малко гладни по-късно. В случай че се чудите какво може да приемете, то даваме пример с няколко сурови бадема. Идеята зад всичко това е, че по този начин се регулира освобождаването на грелин – хормонът на глада. Всъщност, за да проработи тази тактика, хапването трябва да е максимално безвкусно. Освен това, трябва да приемате само вода и никакви други напитки, поне час преди и след закуската.

Как да не преяждаме – подправяме на вкус

Интересен факт е, че има хора, които не обичат вода, защото тя няма вкус. Същото важи и за много неподсладени храни и напитки. Ако използвате правилните подправки или подсладители, ще забравите за захарта. Добра алтернатива е канелата – тя придава сладка нотка на храната и то без допълнителни калории. Освен това, чудесно се съчетава с всякакви напитки – като смути или пък кафе. Открийте вашите подправки и справянето с преяждането ще е в пъти по-лесно!

Истинският помощник, за това как да не преяждаме

Всеки от съветите по-горе е изключително полезен, а като допълнение препоръчваме и прием на Калорекс Апетин / Calorex® Apetin. Това е доказан продукт на българския пазар, който се бори успешно с повишения апетит и прекомерния прием на калории. Незаменимо природно средство, което съдържа пиноленова киселина от ядки на Корейски бор, стимулираща двата пептидни хормона, отговорни за потискането на глада. Вече имаме малките тайни как да не преяждаме и най-важното – без риск за нашето здраве. Препоръчваме да приемате продукта 30 минути преди хранене – по 1 капсула, 3 пъти дневно.

Може да намерите природния продукт в аптеките или още сега в сайта на електронен магазин Момо – www.momo.bg.

Сподели: