Да отслабнем с храна

Звучи невероятно, но приемът на определени храни може да спомогне за поддържането на красива фигура, като също така помага да запазим здравето си. Специалистите по хранене имат “любими” храни, които препоръчват на хората, имащи проблем с теглото. Обикновено тези продукти са с ниска калоричност, което позволява поемането им в по-големи количества, което от своя страна показва, че с тях засищането е гарантирано и няма да се натрупат в организма под формата на мастни запаси.

Съществува и такава група от продукти, за които организма изразходва повече енергия за обработването им.

Кои са хранителните продукти, които да включим в менюто си за да отслабнем?

banner
  • Печен картоф – някои диетолози отричат този продукт като подходящ за разтоварващия хранителен режим. Истината е, че приет в малки количества, например 1 средно голям картоф, осигурява ситост на организма като освен това съдържа малко калории (по-малко от 220)
  • Кисело мляко – нискомаслените кисели млека (2%) са идеални за заместване на висококалоричните сладки десерти. Освен това консумирането на кисело мляко е чудесен начин за поддържане на тонуса.
  • Ечемик – тази зърнена култура е изградена от влакнини, които понижават чувството за глад, ето защо се препоръчва за хора с повишен апетит.
  • Фасул – той регулира кръвната захар и по този начин осъществява конрол над апетита.
  • Бадеми – приемът на няколко бадема, между храненията помага също за понижаване на силния апетит.
  • Пиноленова киселина, извлечена от ядките на корейски бор – това представлява активната съставка на Калорекс Апетиндоказано средство за потискане на апетита.

Хормоните играят съществена роля в регулирането му. Те информират мозъка за чувството на глад. Пиноленовата киселина стимулира два пептидни хормона, които потискат глада – холецистокинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1]. Те създават чувство на ситост и предпазват от излишен прием на калории. Калорекс Апетин се препоръчва за потискане на апетита и регулиране на телесното тегло. Може да се използва и при нормално тегло за намаляване на апетита.

Калорекс Апeтин може да бъде приеман преди или между храненията. Обикновено дозировката варира от 3 до 6 Solucaps дневно и може да се приема продължително време.
За намаляване количеството храна по време на основното хранене – по 1 Solucaps 3 пъти дневно, 1 час преди ядене.
За намаляване приема на допълнителна храна между основ­ните хранения – по 1 Solucaps 3 пъти дневно между храненията.

Сподели: