плодове за отслабване

Така вкусните плодове, пълни с основни хранителни вещества, фибри и естествени захари, са здравословно допълнение към всеки план за отслабване. Но знаете ли кои са най-подходящите за целта? Е, в тази статия разкриваме най-ефективните по отношение загубата на тегло. Включете ги в диетата си и се насладете на многобройните ползи, които носят те със себе си.

Най-добрите плодове за отслабване са ябълките

Ябълките са с високо съдържание на фибри и ниско на калории. Тяхното консумиране ви дава усещането за ситост за по-дълго време, което пък намалява риска от преяждане на следващо хранене. Една средно голяма ябълка съдържа около 95 калории и осигурява 4 грама фибри. Високото съдържание на фибри намалява апетита, а малкото количество калории помага за поддържането на калориен дефицит, важен за отслабването. Освен това ябълките са богати на антиоксиданти, които поддържат цялостното здраве и метаболизма.

Горски плодове за отслабване

Плодовете, включително ягоди, боровинки, малини и къпини, са отличен избор за тези, които искат да се „отърват“ от излишните килограми. Тези хранещи сетивата плодове са не само вкусни, но и с ниско съдържание на калории. Например една чаша ягоди ще ви засити, заради количеството фибри, което се съдържа в тях – 3 грама и само 50 калории. Плодовете са пълни с антиоксиданти, които се борят с възпалението и подпомагат загубата на тегло. Високото съдържание на фибри подпомага храносмилането, поддържайки ви сити. А ниският им гликемичен индекс помага за регулиране нивата на кръвната захар, предотвратявайки пикове и сривове, които могат да доведат до глад и преяждане.

Грейпфрут – един от най-мощните плодове за отслабване

Грейпфрутът е с по-нисък гликемичен индекс, което го прави подходящ за диета, целяща отслабване. Това означава, че консумацията му води до по-плавно и бавно покачване на кръвната захар. Съществуват доказателства за ползите му за намаляване обиколката на талията и отслабването. В проучване проведено в Япония в продължение на 12 седмици, приемът на половин грейпфрут или сока от него подпомогнал отслабването с около 5 килограма на голяма част от участниците. Те не били променяли нищо друго в начина си на хранене, само част от тях увеличили леко физическата си активност. Този плод е богат на витамини C и А. Важно е да се отбележи, че половин грейпфрут съдържа 13 грама въглехидрати, 2 грама фибри и около 39 калории.

Авокадо – нетрадиционния плод за отслабване

Да, факт е, че авокадото е с високо съдържание на мононенаситени мазнини и калории. Тези мазнини обаче са всъщност причината за загуба на тегло. Благодарение на тях се увеличава чувството за ситост, с което пък се намалява и желанието за непрекъснато похапване. Проучване в списание Nutrition установява, че изяждането на половин авокадо на обяд намалява желанието за ядене часове след това. Освен това е богато на фибри – 10 грама и на хранителни вещества, осигуряващи основни витамини и минерали, които поддържат цялостното здраве.

Природен продукт в комбинация с плодове за отслабване за максимален ефект

За да се радвате на трайни резултати при отслабване, е препоръчително да съчетаете консумирането на плодове с физическа активност и прием на изцяло природен продукт. Калорекс / Calorex® безпощадно топи мазнините и помага в борбата с излишните килограми. Той съчетава 2 мощни активни съставки – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Тази рационална комбинация гори мазнините и предотвратява повторното им образуване, намалява апетита и засилва метаболизма. Продуктът действа благоприятно и за регулиране на холестерола и кръвната захар. Безспорно предимства е, че има щадящо белтъчините действие и не води до загуба на мускулна маса. Приема се по 2 капсули дневно, 30 мин преди хранене, като за оптимални резултати се препоръчва продължителна употреба. Потърсете в аптеките или закупете лесно и удобно онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: