грешки при отслабване

Разбирането на най-често срещаните грешки при отслабване е от съществено значение за постигане на дългосрочен успех в управлението на теглото. Затова и в тази статия ще покажем кои са те, както и няколко практически решения за преодоляването им.

Пропускане на хранене – една от основните грешки при отслабване

Честотата и разпределението на храненията през деня, могат да окажат огромно влияние върху резултатите при загуба на тегло. Много хора смятат, че намаляване приема на калории чрез пропускане на хранения ще помогне за ускоряване процеса на отслабване. Но в действителност това често води до преяждане при следващото хранене, защото ще сте още по-гладни. Освен това пропускането на основни хранения влияе отрицателно на нивото на кръвната захар, метаболизма и енергията.

Отслабване само с диети – причина за възвръщане на килограмите

Друга често срещана грешка, която хората правят, когато се опитват да отслабнат, е да разчитат единствено на диети или на агресивни хранителни режими. Докато тези подходи могат да дадат бързи резултати в краткосрочен план, те често са неустойчиви и водят до хранителни дефицити, метаболитен дисбаланс и понякога са причина за възвръщане на първоначалните килограми. Вместо да търсите бързи решения, дайте приоритет на балансирана диета, която не изключва цели групи храни, а е богата на протеини, здравословни мазнини и много плодове, и зеленчуци. Възприемането на устойчиви хранителни навици, които насърчават цялостното здраве и благополучие, е от ключово значение за постигане и поддържане на здравословно тегло с течение на времето.

banner

Без контрол над порциите – една от неподозираните грешки при отслабване

Контролът на порциите играе критична роля за успешното отслабване и все пак е пренебрегвано от много хора. В днешно време отрупването на чинията е станало норма, което води до прекомерен прием на калории и наддаване на тегло. Едно от най-добрите решения е да се храните на често по-малко. Може да използвате по-малки чинии, да мерите грамажа на порциите и най-вече да слушате сигналите за глад и ситост на тялото.

Пренебрегване на съня и прекомерния стрес

В стремежа си да отслабнат, много хора пренебрегват важността на адекватен сън и управление на стреса. Лошите навици за сън и хроничният стрес могат да нарушат хормоналния баланс, да повишат апетита и да са предпоставка за наддаване на тегло с течение на времето. Затова постарайте се да имате качествен сън от 7-9 часа на денонощие. Включете в ежедневието си техники за намаляване на стреса като медитация, упражнения за дълбоко дишане или редовна физическа активност. Като обърнете внимание на тези основни фактори, ще елиминирате една от често срещаните грешки при отслабване и ще подобрите цялостното си здраве и благосъстояние.

След основните грешки при отслабване идва ред на решението за нормализиране на теглото

Специалистите по хранене и диететика са категорични, че постигането на здравословно тегло е възможно единствено с правилно хранене, спорт и прием на Калорекс / Calorex®. Това е изцяло натурален продукт, който намалява образуването на мазнини (особено в областта на корема и талията) и избирателно увеличава тяхното изгаряне. Щади белтъчините, потиска апетита, увеличава основната обмяна и регулира кръвната захар. Всичко това е възможно благодарение на рационалната комбинация от активни съставки на екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат.

Продуктът има удобен прием – дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. С висок профил на безопасност, което го прави подходящ за дълговременна употреба.

Закупете от аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: