храни, подходящи за отслабване

На пръв поглед предложенията в следващите редове не изглеждат като напитки и храни, подходящи за отслабване. Истината е, че за да свалим излишното тегло успешно и без ограничения, трябва да не пренебрегваме алтернативите, погрешно смятани за забранени.

Пълномаслено мляко – отхвърляно от мнозина, но сред основните храни, подходящи за отслабване

Сигурно сте чували, че за да отслабнете не трябва да консумирате млечни продукти или е нужно да избирате нискомаслените им варианти. Това твърдение обаче, не е напълно правилно. Проучване от страниците на Американския журнал на храненето, разкрива, че повече от 18 000 жени, консумирали пълномаслени млечни продукти, имат по-малък риск от наднормено тегло. Когато млякото се обезмаслява, от него се премахват есенциални мастни киселини. Тези хранителни компоненти помагат да се заситите по-бързо и да останете сити за по-дълго. Изследвания сочат, че когато хората се лишават от полезни мазнини, са склонни да консумират повече захар и рафинирани въглехидрати.

Паста

Нека поговорим и за обичаната от мнозина паста. Ако сте поели по пътя на отслабването се досещате, че става въпрос за по-полезния ѝ пълнозърнест вариант. Пастата има учудващо нисък гликемичен индекс (между 32 и 37). Колкото по-нисък е той, толкова повече време е необходимо за храносмилане. По този начин се поддържат стабилни енергийни нива, без резки скокове и спадове в кръвната захар. Освен това, пастата често се приготвя с други подходящи за отслабване храни, като морски дарове и зеленчуци. Това я превръща в идеално ястие за хората, желаещи да се разделят по здравословен начин с излишните килограми.

banner

Черен шоколад

Най-голямото изкушение, с което се борят отслабващите, е желанието за сладко. За радост, има начин то да се укроти. Само едно, две блокчета черен шоколад имат способността да намалят стреса, повишат настроението и преборят изкушението. Полезните свойства на черния шоколад се дължат на съдържащите се в какаото флавоноиди. Тези вещества спомагат за нормализиране на кръвообращението, по-добро оросяване на мозъка, подпомагане на паметта и концентрацията. Допринасят за намаляване на холестерола, кръвната захар и кръвното налягане. За да се възползвате от здравословните ефекти на черния шоколад, купувайте такъв с по-висок процент какао.

Червено вино

При отслабване течните калории са „дяволът в детайлите”. За това е важно да се ограничат, особено ако идват от неесенциални източници, като спиртни напитки. И все пак в моментите, в които решите да консумирате алкохолно питие, заложете на червеното вино. То попада сред напитките, подходящи за отслабване. Полифенолите в червеното вино, включително ресвератрол, дори могат да предпазят от затлъстяване, като стимулират метаболизма.

След като научихте кои напитки и храни, подходящи за отслабване, можете да консумирате без угризения, вижте и какво още можете да сторите, за да постигнете мечтаното тегло

За да отслабнете бързо, но здравословно, използвайте правилната стратегия! Заложете на комбинация от балансирана диета без строги ограничения, спорт и природен продукт, улесняващ отслабването. За последното условие се доверете на Калорекс/Calorex®.
Продуктът представлява природно средство, съдържащо мощен натурален екстракт от растението Гарциния Камбоджа и биоактивната форма на хром (хром пиколинат). Това съчетание на активни съставки действа в насока за редуциране на излишното тегло чрез:

  • увеличаване изгарянето на мазнини и потискане на синтезата им
  • овладяване на силния апетит и фалшивото чувство за глад
  • стимулиране на основната обмяна на веществата

Продуктът проявява щадящ белтъците ефект, който спомага за запазване на мускулната маса при отслабване. Допринася за намаляване на холестерола и триглицеридите, и регулиране на кръвната захар. Отличава се с висок профил на безопасност при продължителен прием.

Сподели: