напълняване от стрес

Напълняване от стрес е често явление в съвременния забързан свят. Разберете какво трябва и какво не бива да правите, за да не попаднете в редиците на потърпевшите.

Консумирайте антистрес храни

Има храни, които помагат за контролиране на стреса по различни начини. Някои увеличават нивото на хормона на щастието серотонин (сложни въглехидрати), а други намаляват стресовите хормони кортизол и адреналин в тялото (спанак, портокали, черен чай, мазна риба). Непременно ги включете в ежедневното меню, за да се чувствате по-релаксирани и заситени задълго.

Приемайте повече омега-3 мастни киселини

Незаменимите омега-3 мазнини успешно повишават нивото на аминокиселината триптофан в мозъка, която е прекурсор на невротрансмитера серотонин. Ето защо е толкова важно да увеличите техния прием. Мазните риби (скумрия, риба тон, сардина, сьомга), орехите, чията, ленените семена и спанакът са едни от най-добрите източници на омега-3. Затова не пропускайте да ги хапвате няколко пъти в седмицата.

banner

Избягвайте храни и напитки, богати на захар, за да предотвратите напълняване от стрес

Храните и напитките с опасно високо съдържание на захар повишават нивото на глюкоза в кръвта и водят до проблеми с инсулина. Това стресира организма и може да доведе до емоционален глад. В този ред на мисли избягайте сушените плодове, протеиновите барчета, мюслита, студеният чай, плодовият фреш, плодовите млека, натуралните сокове, енергийните напитки.

Осигурете си качествен и продължителен сън

Качеството и продължителността на съня влияят пряко на емоционалното състояние. За да сте отпочинали, тонизирани и да не търсите утеха в храната, спете достатъчно и почивайте пълноценно. За целта много би ви помогнало изграждането на график за сън, или с други думи казано – ставането и лягането по едно и също време всеки ден.

Спортувайте

Включете спорт в ежедневието, тъй като той противодейства на стреса и предотвратява свързаното с него покачване на теглото. В случай че не сте спортна личност, опитайте да повишите физическата си активност – ходете енергично, карайте велосипед, винаги предпочитайте стълбите пред асансьора.

Изпитаното природно решение при напълняване от стрес

Ако предложените мерки не дадат нужния резултат и стресът започне да се отразява негативно върху теглото, заложете на Калорекс/Calorex®. Това е изцяло природен продукт, който по естествен начин предотвратява наднорменото тегло и затлъстяването в резултат на различни фактори. Положителното му въздействие върху теглото се дължи на рационалната комбинация от екстракт от Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките са комбинирани така че:

  • избирателно увеличават изгарянето на мазнините, като щадят белтъчините
  • намаляват синтеза на мазнини особено в областта на корема и талията
  • ускоряват метаболизма
  • потискат апетита

Това обаче не е всичко! Продуктът намалява нивото на холестерола и триглицеридите, и регулира кръвната захар. Има удобен прием – дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. За постигане на оптимални резултати се препоръчва продължителна употреба. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции.

Сподели: