бърза диета за отслабване с вода

Учени от Илинойския университет търсят отговор на въпроса дали прилагането на бърза диета за отслабване с вода дава резултати. Вижте до какви заключения достигат!

Бърза диета за отслабване с вода – има ли трайни резултати?

Научният екип, начело с Криста Варади – преподавател по кинезиология и хранене в Илинойския университет – анализира 8 проучвания върху водното гладуване. Целта е да се оцени въздействието от този вид диета върху телесното теглото и върху други метаболитни фактори.

Резултатите говорят сами за себе си!

banner

Изследователите установяват, че диетата с вода води до забележима загуба на тегло в краткосрочен план. Хората на водно гладуване за 5 дни са свалили между 4 и 6% от теглото си. Тези, при които диетата с вода е продължила от 7 до 10 дни – между 2 и 10%. А предприелите отслабване с вода за 15-20 дни – между 7 и 10%.

Дотук добре, но има едно голямо „но“ – едва няколко проучвания проследяват дали участниците възвръщат загубеното тегло след края на водното гладуване.

Едно от тези проучвания показва, че участниците възстановяват килограмите си за период от 3 месеца след приключване на 5-дневна водна диета.

Други две проучвания сочат, че доброволците възвръщат само част от теглото след края на водното гладуване

Тук обаче следва да се отбележи, че изследваните лица са насърчавани да ограничат калорийния прием след приключване на водната диета.

Що се отнася до останалите метаболитни фактори – данните и от 8-те проучвания са категорични, че ползите от диетата с вода са краткотрайни. Стойностите на артериалното налягане, холестерола и кръвната захар бързо се връщат на нивото отпреди началото на водното гладуване.

По отношение на страничните ефекти – те са подобни на тези при периодичното гладуване (главоболие, безсъние). Не са наблюдавани сериозни нежелани последствия като метаболитна ацидоза или смърт.

При участниците с диабет тип 1 и 2 не са установени странични ефекти от диетата. Здравословното им състояние обаче е внимателно проследявано и дозата на инсулина е коригирана по време на диетата с вода.

Алтернатива на посочената бърза диета за отслабване с вода

Приемът на Калорекс / Calorex® е ефективна стратегия за здравословно и трайно отслабване. Продуктът е изцяло натурален, ефективен и безопасен.

Формулата съчетава екстракт от Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) 500 mg и биологично активна форма на хром (хром пиколинат) 100 mcg. Съставките имат взаимно допълващ се и синергичен ефект. Резултатът е увеличено избирателно изгаряне на мазнините (особено в областта на корема и талията). По-малко образуване на мазнини в организма. По-нисък апетит, увеличена основна обмяна и регулирана кръвна захар.

Продуктът има щадящо белтъчините действие. Подходящ е за дълговременна употреба. Дозировката е по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. За постигане на оптимален ефект е необходимо да се приема продължително време (минимум 3 месеца) в комбинация с подходящ хранителен режим и повишена двигателна активност.

Сподели: