вредни хранителни навици

Понякога придобитите с времето вредни хранителни навици са тези, заради които не можете да смъкнете излишните килограми. Вероятно за някои от тях дори не подозирате и са се превърнали в рутина, въздействайки отрицателно върху цялостното здравословно състояние на организма. Затова и нашия екип състави кратък списък с най-често срещаните вредни хранителни навици, които е добре да избягвате. Останалото зависи от вас.

Пропускане на закуската – един от често срещаните вредни хранителни навици

Всички сте наясно, че закуската наистина е най-важното хранене за деня, но с толкова много други задачи, с които трябва да се справите, по-скоро решавате, че нямате време за ядене. Знаете ли обаче, че когато пропускате хранения, метаболизмът ви започва да се забавя? Освен това закуската дава този тласък енергия на тялото, която му е необходима, за да функционира правилно през деня. Без това „гориво“ има вероятност на следващо хранене да се нахвърлите върху храната и да преядете, а това със сигурност спада към списъка с вредни хранителни навици. Според едно ново проучване в Китай, учените установяват, че хората които пропускат закуската, наддават значително повече тегло за период от две години, отколкото тези, които закусват всяка сутрин.

Преустановяване приема на тестени изделия – един от неподозираните вредни хранителни навици

Да, абсолютен факт е, че продуктите от бяло брашно са едни от най-големите врагове на стройната фигура. Такъв тип изделия нямат хранителна стойност, а същевременно съдържат много калории. Консумирането им ежедневно често води до натрупване на излишни мазнини и освен това повишават нивата на триглицеридите. Но това съвсем не означава да изключите всички тестени изделия от менюто си. Напротив, пълнозърнестите и ръжени продукти спомагат за освобождаването на умерени количества инсулин. Това от своя страна предотвратява чувството на глад, а така се благоприятства процеса на отслабване.

banner

Прекалено бързо хранене – един от доказано вредните хранителни навици

Мозъкът започва да сигнализира, че сте сити до около 15-20 минути след започване на храненето. Ако бързате, ядете на крак или в колата, то вероятно ще погълнете храната за 10 минути или по-малко, а това означава и да изядете по-голямо от нужното за организма количество. В едно направено проучване в Япония от 3200 мъже и жени се доказва, че твърде бързото хранене води до значително наддаване на тегло. Затова, когато започнете да се храните отделете време, насладете се на храната и дъвчете старателно и наистина ще забележите разлика.

Емоционално хранене – определено спада към вредните хранителни навици

Редица проучвания потвърждават, че емоциите, както положителните, така и отрицателните, могат да накарат хората да ядат повече, отколкото би трябвало. Ако сте имали лош ден, то отварянето на хладилника е една от най-лошите стратегии за справяне и във времето води до покачване на излишни килограми. Намерете други механизми за премахване на стреса, като излезете на разходка или практикувате подходящ за вас спорт. Всичко, което ви кара да стоите далече от този вид вредни хранителни навици ще ви донесе ползи занапред.

Преустановете всички вредни хранителни навици и си поставете нова цел

За да се справите с посочените вреди хранителни навици ви трябва стратегия. В нея се включват балансирано хранене, двигателен режим и прием на природен продукт с доказано качество и ефект по отношение борбата с излишното тегло. Постигнете целта си по здравословен начин с прием на Калорекс / Calorex®. Това е висококачествено природно средство за естествено намаляване на телесното тегло и изгаряне на излишните мазнини. В състава му влизат две взаимно допълващи ефектите си съставки – хром пиколинат и екстракт от Гарциния Камбоджа. Благодарение на тях се увеличава изгарянето и се намалява образуването на мазнини. Редовният прием на продукта ускорява основната обмяна на веществата, потиска силния апетит и редуцира теглото, като щади белтъчините. Освен това той регулира кръвната захар и високите нива на холестерол. Високият му профил на безопасност позволява продължителния му прием.

Потърсете в аптеките в страната или поръчайте директно от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: