грешки при отслабване

Дали от незнание, или от нещо друго много хора допускат грешки при отслабване. В следващите редове ще посочим основните пропуски, които пречат на свалянето на излишните килограми.

Спазване на рестриктивни диети

Крайностите никога не са решение! Доказват го прекалено ограничаващите диети, които носят повече вреда, отколкото полза. Изключването на цели хранителни групи от менюто крие риск от хранителни дефицити и разстройване на метаболизма. Това обаче не е всичко… В момента, в който диетата се прекрати, килограмите се връщат двойно.

Придържане към холивудски диети

Хранителните режими на известни лица от шоубизнеса, които обещават бърза загуба на тегло за отрицателно време, звучат много примамливо. Не бива обаче да се заблуждавате, че с тяхна помощ ще влезете във форма. Единственото, което може да си докарате са дефицит на хранителни вещества, лесна умора, проблеми с концентрацията и йо-йо ефект.

banner

Консумиране на т.нар. лайт-продукти – една от най-честите грешки при отслабване

Нискомаслените продукти обикновено са с 30% по-ниска калоричност от пълномаслените версии. Това обаче не гарантира непременно, че те са по-диетични. Следният прост пример перфектно онагледява казаното дотук. Представете си ултрапреработен пълномаслен продукт, който носи 500 kcal. Ужасяваща цифра, нали? А сега си представете неговия лек аналог – 350 kcal, което също не е никак малко… Освен всичко, това че даден продукт е в категория „лайт“ не означава, че той е по-здравословен.

Лишаване от плодове – една от грубите грешки при отслабване

Когато става въпрос за отслабване, много хора изключват плодовете от хранителния режим. Действията им са продиктувани от твърдения, че плодовете са пълни със захар и консумирането им вечер води до напълняване. До подобни крайности обаче не бива да се стига. Приемани с мярка, плодовете са полезни! Освен това те не променят калорийното си съдържание в зависимост от времето, в което се ядат.

Прием на заместители на пълноценното хранене

В опит да решат по-бързо проблемите с теглото, много хора прибягват до заместители на пълноценното хранене. Това е крачка в грешната посока, която не трябва да се прави. Съгласете се, че колкото и да е полезно, смутито за закуска, обед и вечеря не може и не бива да е единственото ви ядене за деня.

След основните грешки при отслабване идва ред на работещите решения за нормализиране на теглото

Специалистите по хранене и диететика са категорични, че постигането на здравословно тегло е възможно единствено с правилно хранене, спор и подходящи природни продукти Отлично допълнение към промяната в начина на живот е приемът на Калорекс/Calorex®. Това е изцяло природен продукт от ново поколение, който намалява образуването на мазнини (особено в областта на корема и талията) и избирателно увеличава тяхното изгаряне. Щади белтъчините, потиска апетита, увеличава основната обмяна и регулира кръвната захар. Всичко това е възможно благодарение на рационалната комбинация на 500 mg екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и 100 mcg хром пиколинат.

Продуктът има удобен прием. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. Напълно безопасен е и е подходящ за дълговременна употреба. Наличен е в аптеките и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Сподели: