Здравословно отслабване и справяне с наднорменото тегло може да се постигнат и без спазване на изтощителни диети. Най-удачният начин за това е чрез засилване на метаболизма. За целта ще ви представим храни, които навсякъде по света се посочват като задължителна част от всяка диета за засилване на метаболизма.

Засилване на метаболизма – фактор №1 за здравословно отслабване

Въпреки бума на какви ли не хранителни режими, призоваващи към лишения и ограничения в храненето с цел намаляване на теглото, всички водещи специалисти призовават към реализъм и прагматичност. Не са малко случаите, когато ограниченията в храненето са довели до сериозни здравословни проблеми. Освен това загубата на тегло по този начин е само временно и “изгореното” много бързо се възстановява – т.нар. йо-йо ефект. Максимално щадящо организма и с траен ефект е отслабването, постигнато с ускоряване на метаболизма.

Засилването на метаболизма има 2 основни цели:

– оптимизиране на процесите на изгаряне на мазнини от натрупаните мастни депа

– максимално оползотворяване на приетите калории, така че да не се трансформират те в допълнителни мастни отлагания

Доказано е, че това може да се постигне с редовен прием на определени храни.

Хранителни продукти, помагащи за засилване на метаболизма

– богати на белтъчини продукти. Не е случаен фактът, че в диетите на спортистите това са преобладаващите продукти. Протеините се усвояват по-бавно, тялото хаби енергия, за да ги разгради, а калорийната им стойност е по-ниска от тази на въглехидратите и мазнините. Това води до по-усилено топене на мазнини за набавяне на енергия.

фибри. Това са несмилаеми въглехидрати, които забавят усвояването на мазнините от храната и доказано помагат за засилване на метаболизма.

канела. Тя стимулира клетките да усвояват глюкоза от кръвта. Така се понижава кръвната захар и се блокира натрупването на излишни мазнини в тялото.

различни термогенни продукти, т.е. такива, които “затоплят” тялото. Така действат пикантните храни, лютите чушки, кофеиновите напитки. Повишвайки леко телесната температура, те ускоряват горенето на калории и засилват метаболизма.

Финалният щрих – допълнително засилване на метаболизма с помощта на качествени продукти за отслабване

Благоприятният ефект от горепосочените продукти за засилване на метаболизма може да бъде още по-силно изразен, ако успоредно с тях се приемат качествени продукти за отслабване. Такива са продуктите от серия Калорекс / Calorex®.
Продуктите Калорекс се прилагат успешно и при възрастни, и за справяне с проблема затлъстяване при децата – един от водещите здравни проблеми у нас.

Сподели: