килограми жени

Спането на включен телевизор или светната лампа се свързва с наддаване на излишни килограми при жени. Това става ясно от проучване на американски учени, публикувано в сп. JAMA Internal Medicine (месечно рецензирано медицинско списание, публикувано от Американската медицинска асоциация) през юни 2019 г. Подробностите – в следващите редове!

Хипотезата, че спането на телевизор или лампа увеличава риска от повишаване на килограми, е издигната след анализ на данни на 43 722 американски жени

Те са на възраст между 35 и 74 години, а използваните данни са част от националното кохортно проучване The Sister Study. То е проведено в периода 2003-2009 г. Фокусира се върху външните и вътрешните фактори за поява на злокачествено образувание на млечната жлеза при 50 000 жени.

Данните в настоящото изследване включват информация за навиците за сън на всяка жена и за нейния индекс на телесна маса (ИТМ).

В зависимост от наличието или липсата на светлина по време на сън жените попадат в някоя от следните 4 категории:

  • спане на тъмно
  • спане на приглушена светлина
  • спане на светлина извън стаята за сън (например съседна стая или улично осветление)
  • спане на включен телевизор или светната лампа

До края на 5-годишното проследяване на навиците за сън учените наблюдават, че жените, които спят на телевизор или лампа, са изложени на повишен риск от…

„Колкото по-силна е светлината, на която е изложена жената, по време на сън, толкова по-голяма е опасността от проблеми с теглото“. Това важно уточнение внася д-р Дейл Сандлър. Той е изследовател в Националния институт по екологични здравни науки в Северна Каролина и водещ автор на изследването. По думите му обаче са необходими по-задълбочени проучвания, за да се потвърдят констатациите.

И все пак едно е ясно – спането на телевизор и лампа не е препоръчително за жени, които се борят с излишните килограми

Известно е също, че е нужен Калорекс/Calorex®, за да се увенчае мисия „отслабване“ с успех. Това е изцяло природен продукт, който е безопасен за здравето. Всяка капсула е съчетание от 500 mg екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и 100 mcg биологично активен хром (хром пиколинат). Съставките работят в абсолютна синергия за постигане на най-добри резултати.

Редовният и продължителен прием на продукта води до:

  • избирателно увеличаване изгарянето на мазнини
  • понижено образуване на мазнини
  • намаляване на апетита
  • увеличаване на метаболизма

Безспорно преимущество на продукта е, че има щадящо белтъчините действие. За постигане на оптимален ефект се препоръчва приемът да се допълни с повишаване на двигателната активност и следване на здравословен режим на хранене.

Сподели: