митове за отслабването

Добре е да разбуним най-актуалните митове за отслабването, за да може всеки човек да вземе информирано решение за последващи действия в това отношение. Постоянни диети, изтощителни тренировки, изключване на определени групи храни, кое е правилно и кое не, въпроси с повишена трудност. Затова и в следващите редове ще се постараем да отговорим на някои от тях.

Пропускане на хранене – един от неверните митове за отслабване

Пропускането на хранене всъщност може да забави метаболизма и да затрудни загубата на тегло, наред с други вредни ефекти. Всъщност редовното хранене осигурява на тялото постоянно снабдяване с хранителни вещества, което е жизненоважно за поддържане на здравословно тегло с течение на времето. Да не говорим, че пропускането на хранене може да доведе до преяждане с нездравословни закуски по-късно, което както знаете вече е предпоставка за наддаване на тегло. Храненето с по-малки порции, но на често през деня ще ви помогне да избегнете пристъпите на глад. Не забравяйте, че редовното консумиране на храни като плодове, зеленчуци, протеини и сложни въглехидрати ще ви дадат енергията и фокуса, от които се нуждаете, за поддържане на здравословно тегло.

Изтощително кардио – реалност или част от митовете за отслабването

Самото кардио често не е достатъчно, за да отслабне човек. Важно е да се комбинират аеробни със силови тренировки и здравословна диета. Заедно тези три компонента създават ефективен план за отслабване. Докато кардиото може да помогне за засилване на метаболизма и изгаряне на калории, упражненията за сила са отлични за отслабване. Това е така, защото те изискват от тялото да изразходва повече енергия или накратко казано – качвате повече мускулна маса и отслабвате повече. Не забравяйте, че постоянството е от ключово значение, за по-добри резултати в дългосрочен план.

banner

Храненето с мазнини ще ви направи дебели – един от погрешно разбраните митове за отслабването

Консумирането на храни със съдържание на здравословни мазнини, в умерени количества няма да доведе до наддаване на тегло. Съществува погрешно схващане, че такива, с обозначаване на етикета като „ниско съдържание на мазнини“ или „намалено съдържание на мазнини“ са здравословен избор. В действителност обаче има здравословни мазнини, на които тялото разчита. В зехтина, ядките и рибата се съдържат такива, и могат да ви помогнат да се чувствате сити за по-дълго време. Освен това те осигуряват основни мастни киселини, от които тялото се нуждае, за да функционира. Разбира се, важно е да имате предвид размера на порциите и да ограничите нездравословните транс- и наситени мазнини. Яденето на твърде много такива може да доведе до наддаване на тегло. Стремете се към баланс, като включите и много плодове, и зеленчуци в диетата си.

След развенчаване на някои митове за отслабването, предлагаме и качествено решение на проблема

Природният продукт Калорекс/Calorex® ускорява топенето на излишни мазнини в организма. Той е препоръчван от водещи специалисти по хранене и диететика у нас като средство на първи избор за отслабване. С негова помощ се постига здравословно тегло без нежелани ефекти и странични реакции. Тайната на положителния му ефект върху теглото се крие в рационалната формула. Всяка капсула от продукта съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от Гарциния Камбоджа и биологично активна форма на хром – хром пиколинат. Комбинацията от двете съставки подпомага изгарянето на мазнините на корема и талията, щади белтъците, подобрява метаболизма и потиска апетита. А освен това в допълнение регулира нивата на кръвната захар и холестерола. За оптимални резултати се изисква продължителен прием, но това не е проблем заради високия профил на безопасност на натуралното средство. Дозировката е по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене.

Потърсете в аптеките или купете онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: