отслабване през пролетта

Можете да подпомогнете вашето отслабване през пролетта с 3 типични за сезона храни. Вижте кои са те и се постарайте да ги включите в дневното си меню.

Спанак

Суров или сготвен спанакът е еднакво полезен за сваляне на излишни килограми през пролетните месеци. Той е нискокалоричен (100 g от любимата храна на Попай моряка съдържа едва 20-25 калории) и същевременно с това е много полезен. Богат е на хлорофил, витамин К, А и C, фолиева киселина, желязо. Отличава се с високо съдържание на неразтворими фибри и засища за дълго време. Подпомага чревния транзит и защитава чревната лигавица.

Аспержи – за по-лесно отслабване през пролетта

Подобно на спанака и аспержите са изключително нискокалорични пролетни зеленчуци. В 100 g имат само 20 калории. От хранителна гледна точка са чудесен източник на калций, желязо, мед, витамини А, C, Е, К, B6 и B9 (фолиева киселина). Съдържат както разтворими, така и неразтворими фибри, които подпомагат работата на храносмилателната система и стимулират движението на червата. Могат да се консумират сурови, на пара, сотирани, под формата на крем супа или в комбинация с месо, морски дарове и други зеленчуци.

banner

Ягоди

През втората половина на месец май започват да зреят и ягодите. Прекрасните пролетни плодове с форма на сърце и цвят на обич са отличен избор за всеки, който е поел по пътя на отслабването. Те не само са нискокалорични, но и са богати на витамин С. Притежават мощно диуретично действие, подпомагат пречистването на организма и освобождаването му от натрупаните токсини.

А ето и нещо интересно – през 2015 г. проучване анализира ефекта на богати на антоцианини плодове, в т.ч. и ягоди. Оказва се, че въпросните водноразтворими пигменти, които са причина за червения, синия и виолетовия цвят на растенията, помагат за намаляването на коремните мазнините при животните. Изследователите смятат, че същото се случва и при хората.

За още по-ефективно отслабване през пролетта специалистите у нас препоръчват приемът на трите посочени храни да се комбинира с…

Калорекс/Calorex® – убиецът на упорити мазнини в проблемните области като корема и талията. Това е изцяло природен продукт, съчетание от две перфектно допълващи се и усилващи действието си съставки. Всяка капсула съдържа 500 mg екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и 100 mcg биологичноактивна форма на хром (хром пиколинат). Хидроксицитратът в продукта намалява количеството мазнини, като увеличава избирателното изгарянето им и потиска образуването им. Хром пиколинатът редуцира телесното тегло чрез потискане на апетита и засилване на основната обмяна на организма.

Продуктът е напълно безопасен, има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. За постигане на оптимални резултати е желателна по-дълговременна употреба, съчетана със спорт и подходящ хранителен режим.

Сподели: