ранна вечеря отслабване

Ново проучване свързва хапването на ранна вечеря с ползи за отслабване и не само! Изследователският екип установява, че когато последното хапване е в по-късен час, има риск от наддаване на килограми и повишаване на кръвната захар, независимо от калорийния прием. Експериментът доказва, че изместването на вечерята в 18 часа вместо в 22 ч. се отразява благоприятно върху стойностите на глюкозата и способността на тялото да изгаря мазнини. По-конкретно при участниците, които са вечеряли късно, пикът в нивата на кръвната захар е с близо 20% по-висок, а изгарянето на мазнини – с 10% по-малко в сравнение с похапващите по-рано. В следващите редове споделяме повече за тайната на отслабването.

Повече за проучването, което препоръчва ранна вечеря за отслабване

Според повечето теории калорийният дефицит стои в основата на здравословното отслабване. Това означава, че сваляме килограми, когато приетите калории за деня са по-малко от изгорените, независимо от това какъв е източника. Но се оказва, че тази формула не е единственото, което трябва да следим за извайване на мечтаната фигура.

Към момента изследвания доказват зависимост между късното хранене и затлъстяването, но липсва причинно-следствената връзка помежду им. Това провокира изследователският екип на д-р Джонатан С. Джун да проучи дали късното хранене всъщност повлиява метаболизма и насърчава затлъстяването. За целите на експеримента учените изследват 20 здрави доброволци (10 мъже и 10 жени). Целта е да разберат как телата им метаболизират вечерята, изядена в 22 ч. вместо в 18 ч. Всички участници си лягат по едно и също време – 23 ч. по време на изследователския период. Резултатите показват, че нивата на кръвната захар са по-високи, а количеството изгорени мазнини е по-малко при хората, които вечерят късно. Важно е да уточним, че всички участници са вечеряли едно и също. Учените отбелязват, че споменатите ефекти може да са по-силно изразени при пациенти с диабет или затлъстяване, които имат компрометиран метаболизъм.

banner

Ето и най-любопитната част от проучването

За изследователския екип е особено интересен фактът, че не всеки от участниците реагира по един и същи начин на късното хранене. Д-р Джун споделя, че при хората, които са свикнали да си лягат по-рано в нормалното си ежедневие, негативните ефекти от късното хранене са най-силно изразени. От друга страна при тези, които се определят като „нощни птици“ и имат навик да се хранят към 2-3 часа през нощта, негативните последици не са съществени. Тези резултати карат учените да смятат, че функцията на метаболизма е строго индивидуална и всеки реагира различно на промените в диетата.

Това е едно от най-мащабните проучвания по темата, провеждани до момента. „Участниците бяха подложени на много интензивен мониторинг. Взимахме кръв на всеки час, активността и съня им бяха наблюдавани в продължение на 2 седмици, преди началото на лабораторното изследване,” каза Джун. Той споделя още, че когато участниците консумират храната си, изследователите са използвали технология за измерване колко от мазнината, която са яли, е изгорена или окислена.

Универсално природно решение за изгаряне на излишните мазнини

Специалистите у нас препоръчват прием на Калорекс / Calorex® като допълнение към избрания от вас режим за сваляне на килограми. Този изцяло натурален продукт, съчетава в едно силата на Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) 500 mg и биологично активна форма на хром (хром пиколинат) 100 mcg.

Природният продукт редуцира телесната маса по естествен и здравословен начин. Доказано е, че при редовен прием в продължение на 8 седмици теглото намалява с над 5 kg. С прилагането само на хранителен режим – едва с 2 kg.

Освен че е ефективен при отслабване, продуктът регулира кръвната захар, намалява нивото на триглицеридите и холестерола. Безспорно предимство е, че има щадящо белтъчините действие. Напълно безопасен е, като няма данни за противопоказания дори при продължителен прием. Продава се в аптеките в цялата страна. Може да бъде поръчан и онлайн от електронен магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Сподели: