Най-естественото природно средство, което може да ни помогне в борбата с излишните килограми и което за съжаление консумираме рядко са фибрите. Разглеждат се 2 основни типа – неразтворими и разтворими фибри. Според специалистите, средно на ден консумираме едва половината от препоръчителното за прием количество от тях. Затова ще представим няколко храни, богати на фибри, които можем да консумираме с всяко хранене през деня. Богатите на фибри храни са идеалното допълнение към всяка лятна диета и може да подобрят резултатите от нея.

Храни, богати на фибри – дневни количества

Според диетолозите фибрите подпомагат поддържането на здравословно тегло като забавят усвояването на мазнините в храната. В допълнение понижават холестерола и подобряват храносмилателните функции. Оптимален ефект в това отношение се гарантира при прием на фибри в определени количества.

За мъжете оптималната дневна доза фибри е поне 38 грама, а за жените – 25 грама. За гарантиране на тези количества е необходимо или да се приемат редовно храни, богати на фибри, или да се разчита на допълнителният им прием с добавки към храната.

banner

Сред храните, богати на фибри се открояват няколко лесно достъпни за ежедневна консумация продукти:

  • плодове като круши и ябълки (с обелките), малини, боровинки, банани, сушени сливи или смокини
  • пълнозърнести храни – хляб, зърнени закуски
  • зеленчуци – най-вече артишок, грах, спанак, броколи
  • ядки и растителни семена – бадемите и лененото семе са най-богатите на фибри представители на тази група. С тях обаче не бива да се прекалява, защото успоредно с фибрите те са богати и на калории

Ясно е, че сред храните, богати на фибри има продукти, които може да се консумират редовно с всяко дневно меню и са подходяща за закуска, обяд, вечеря и десерт. Добре е посочените храни, богати на фибри да присъстват редовно на лятната ни трапеза.

Оптимален ефект по отношение на теглото се постига, когато приемът на храни, богати на фибри се допълни с прием на продукти, които понижават нивото на телесните мазнини.

Природни продукти за оптимално регулиране метаболизма на мазнините и намаляване на теглото

Програма Калорекс предлага качествени и ефективни природни продукти за постигане на желаното тегло, а именно:

Калорекс / Calorex®Топи мазнините на корема и талията

Калорекс Апетин/Calorex Apetin®Убива апетита

Калорекс Кла/Calorex Cla®Моделира фигура мечта и запазва завоюваните килограми

Природният продукт Калорекс Кла съдържа линолова киселина – вещество, което доказано понижава нивото на телесните мазнини и помага за модулиране на мечтаната фигура.

Действието на Калорекс Кла е доказано по отношение възпрепятстване натрупването на мазнини в мастните клетки. Това води до намаляване размерите на мастните клетки и поддържането им в този вид.
Калорекс Кла е изключително подходящ за прием след постигане на желаното тегло (с Калорекс и Калорекс Апетин) за запазване на завоюваните килограми!

Ефектът на природните продукти от програма Калорекс идеално допълва действието на фибрите в приетата храна за постигане на идеално тегло във всяка възраст.

Сподели: