запазване на килограмите след диета

Да, чувството е страхотно, когато сме успели да отслабнем, но най-трудна остава задачата за запазване на килограмите след диета. Ние сме наясно с този факт. Затова и нашият екип се постара да изготви кратко ръководство за постигане на това, само в няколко лесни стъпки. Последвайте ги и се радвайте на успехите си!

Промяна в навиците – важна стъпка за запазване на килограмите след диета

Следването на диета за кратък период от време е постижима цел, но не е края на пътуването. Най-трудната част е да запазите теглото си, а това бързо може да се промени, ако не преразгледате начина си на живот. Това означава да създадете здравословни навици, които да присъстват в ежедневието ви, като например:

  • Балансирано и качествено хранене
  • Редовна физическа активност
  • Справяне с психологическия аспект за запазване на килограмите след диета

Балансирано хранене за запазване на килограмите след диета

Според направени проучвания хората, които са отслабнали и не са възвърнали предишното си тегло в продължение на 1 година, продължават да се хранят балансирано и здравословно. Затова продължавайте в същия дух, като най-добро решение си остава да си готвите вкъщи с полезни продукти. Когато обаче искате да похапнете навън, нашите препоръки са прости. Подбирайте места с качествена храна и се ориентирайте към такава, която е по-скоро варена, приготвена на пара, скара или фурна. Не забравяйте и хидратацията. Тялото е вашия храм, уважавайте го и работете само в насока за неговото подобряване.

banner

Останете физически активни за запазване на килограмите след диета

Редовната физическа активност е важна не са само за поддържане на теглото, но и за цялостното благосъстояние на организма. Чрез нея се подпомага обмяната на веществата, повишава се тонуса и енергията, подобрява се настроението и съня. Освен това редовното практикуване на спорт понижава риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет. За да се възползвате от всички тези ползи, не е необходимо да прекарвате часове във фитнеса, а да се стремите към 30-40 минутна умерена активност. Това може да включва колоездене, бързо ходене, танци, градинска работа и др. Идеята е да правите това, което ви доставя удоволствие, а така естествено ще постигнете и запазване на килограмите след диета.

Поддържане на добро психично здраве за запазване на килограмите след диета

Няма как да не обърнем внимание на психологическият аспект на нещата. Всички сме наясно, че стресът, депресията и липсата на сън водят до напълняване. Емоционалното хранене е честа причина за натрупване на излишни килограми. За управление на стреса може да започнете с някои практики като йога, дълбоко дишане и медитация. Освен това се старайте да имате и пълноценен сън от 7-8 часа на денонощие, което ще ви помогне да мислите трезво и да не се поддавате на негативни емоции. За хората, които се чувстват потиснати – намерете си хоби, което ви усмихва, практикувайте как да обичате себе си и винаги се поощрявайте за постигнатите резултати. Това е успешна стратегия за запазване на килограмите след диета с дълготраен ефект.

Най-доброто природно оръжие за запазване на килограмите след диета

Все повече специалисти по диетика и хранене препоръчват теглото да се задържи в желаните граници с помощта на Калорекс Кла / Calorex® Cla. Действието му се дължи на съдържащата се в състава му конюгирана линолова киселина (CLA). Това е мастна киселина, която допринася за намаляване на мазнините в тялото и улеснява тяхното изгаряне. Освен това продуктът засилва метаболизма и повишава разхода на енергия по време на сън. Но това не е всичко! В допълнение понижава количеството на „лошия“ холестерол и регулира нивото на кръвната захар. Фармацевтичната форма Solucaps (течни капсули) позволява бързото и цялостно усвояване на активната съставка. Природното средство е подходящо за продължителна употреба заради високия си профил на безопасност.

Потърсете го в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: