отслабване след раждане

Раждането на дете е едно от най-значимите и запомнящи се събития в живота на една жена. Но често радостта от сдобиването с наследник е съпроводено с няколко излишни килограма за майката.
Много жени са склонни да се подложат на ограничаващи диети в името на това да възвърнат килограмите от преди бременността, но това решение често е съпроводено от здравословни рискове и не се препоръчва, особено за кърмещите майки.

Здравословен подход за отслабване след раждане

Разбира се, че отслабването няма да се получи като с магическа пръчка и ще трябва да положите известни усилия за постигане на мечтаната фигура. Но съществуват и ефективни, и неефективни методи за отслабване.
Най-важното и основно правило е да не се подлагате на рестриктивни диети, които ви лишават от ценни хранителни вещества. За разлика от другите хора, след раждане жените имат голяма необходимост от определени нутриенти, за да поддържат себе си и своето бебе в добро здравословно състояние.

Протеини срещу чувство на глад

Храните, богати на протеини, съдържат вещество, което неутрализира усещането на глад дори повече от въглехидратите, които традиционно се смятат за най-засищащи. Това вещество стимулира производството на хормона пептид YY, който контролира чувството на ситост.

banner

Освен това някои храни, богати на протеини (яйца, телешко и риба), съдържат и други ценни вещества като желязо и витамин B12, които доказано повишават енергийните нива в организма.

Храни, богати на витамини

Важни витамини за всяка жена след раждане:

Витамин А – голяма част от този витамин се губи по време на кърмене. Старайте се да приемате по 1300 микрограма на ден от източници като моркови, спанак и сладки картофи.

Витамин C – още един ценен за кърмещите майки витамин. Стремете се към прием на 120 мг на ден от източници като червени чушки, портокали и броколи.

Витамин D – този витамин се грижи за здравето на костите. Синтезира се в организма при излагане на слънце. Можете да си го набавите и от някои хранителни източници – прясно мляко, яйца и някои видове гъби.

Витамин E – съдейства за добрата циркулация на кръвта. Съдържа се в ядки, семена и яйца.

Калий – този минерал притежава свойството да понижава кръвното налягане. Препоръчителната дневна доза е 3500 мг на ден, които може да се набавят чрез консумацията на банани, фасул и тиква.

Не се подлагайте на мъчителни диети

Освен че ще ви накара да се чувствате ограничени в избора си на храна, подлагането на диета носи и някои здравословни рискове. Диетата често води и до психологическа нагласа за прием на по-малко и по-безвкусна храна, което често води до неуспех в отслабването. Не се лишавайте от това, което ви се яде, просто приложете стандартните методи за здравословно отслабване.

Движение

Спортът и физическата активност е задължителен елемент от всеки един здравословен план за отслабване. Вероятно е трудно да се намери свободно време с оглед на това колко грижи изисква едно малко бебе, но всеки, който мечтае да постигне здравословно телесно тегло, ще намери време за тренировки.

Природен продукт за забързване на метаболизма и отслабване след раждане

В допълнение към гореизброените методи за здравословно отслабване могат да се приложат природни средства на основата на конюгирана линолова киселина, която съдейства за ускоряване на метаболизма и изгаряне на подкожните мазнини в проблемните зони. А на всеки е известно, че отслабването зависи до голяма степен от скоростта на метаболизма. Ключът към стройна фигура не се крие в лишаващи и нискокалорични диети, а в правилно хранене, движение и бърз метаболизъм.

Калорекс КЛА/Calorex® CLA е природен продукт с доказан ефект на действие, който освен че забързва метаболизма, не позволява натрупването на мазнини в мастните клетки, тъй като действа на ензимно ниво.

Сподели: