ползи от ходенето

Когато става въпрос за поддържане на форма и стройна фигура е добре да се проучат някои ползи от ходенето. Много хора не осъзнават значителното въздействие, което тази активност може да има върху загубата на тегло и общото благосъстояние. Красотата се крие в това, че е достъпно за почти всеки, независимо от възрастта или нивото на подготовка. Не изисква скъпо оборудване или членство във фитнес зала и може лесно да се включи в ежедневието ви. Затова и в тази статия ще проучим как ходенето ще ви помогне да отслабнете и да постигнете по-стройна фигура, като същевременно предлага множество други ползи за здравето.

Една от основните ползи от ходенето е изгарянето на калории

Ходенето може да изглежда като по-щадяща дейност, но всъщност е много ефективен начин за изгаряне на калории, особено когато се извършва редовно. Броят на изгорените калории по време на разходка зависи от фактори като скорост, разстояние и индивидуално телесно тегло. Например ходенето с бързо темпо може да изгори до 300-400 калории за час на средностатистическия човек.

За разлика от по-интензивните форми на упражнения, ходенето е дейност с ниско въздействие, което означава, че е по-малко натоварващо за ставите. Това го прави устойчив вариант за много хора, които искат да свалят излишни килограми, без да натоварват излишно тялото си. И е добро начало за хората с наднормено тегло, които са по-трудно подвижни. Редовното ходене, съчетано със здравословна диета, са предпоставка за постигане на калориен дефицит, необходим за отслабване и поддържане на стройна фигура.

Намаляване на желанието за емоционално хранене – една от изненадващите ползи на ходенето

Едно от по-малко известните предимства на ходенето е способността му да ограничава нездравословния глад. Много хора се обръщат към нездравословното хранене, когато се чувстват стресирани или отегчени, което може да провали целите им за отслабване. Доказано е, че ходенето особено сред природата, намалява стреса и подобрява настроението. А това от своя страна намалява желанието човек да се отдаде на емоционално хранене.

Простото действие на разходка на открито и излизане на чист въздух може да има мощно въздействие върху вашето психично здраве и благополучие. По този начин се намаляват шансовете за посягане към нездравословни закуски и ви държи фокусирани върху фитнес целите.

Тонизиране на мускулите – още една от ползите на ходенето за стройна фигура

Ходенето не означава само изгаряне на калории, също така помага за тонизиране и оформяне на мускулите на краката, бедрата и корема. Така фигурата ви ще е по-тънка и по-дефинирана. Добавянето на вариации на ходеното по различни терени, като пясъчни плажове, пътеки или хълмове, ще помогне за ангажирането на повече мускулни групи. За още по-ефективна тренировка помислете за добавяне на леки тежести или съпротивителни ленти по време на разходките. Това допълнително може да ви помогне да тонизирате ръцете, раменете и ядрото, превръщайки ходенето ви в тренировка за цялото тяло. С течение на времето ще изваете слаба, стегната фигура, като същевременно ще подобрите стойката и баланса си.

За усилване на ползите от ходенето природата има решение!

За да отслабнете бързо, ефективно и здравословно, правете разходки всеки ден и приемайте Калорекс / Calorex®. Продуктът е иновативно природно средство, което усилва ефекта на здравословното хранене и активно движение за успешно сваляне на излишното тегло. Безотказното си действие дължи на прецизно разработена комбинация от висококачествен екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Тези съставки се допълват взаимно и спомагат за:

  • увеличаване на количеството изгорени мазнини
  • ускоряване обмяната на веществата
  • потискане на силния апетит
  • редуциране на излишното тегло
  • намаляване нивата на триглицеридите и холестерола, и регулиране на кръвната захар

С редовен прием на натуралното средство, пълноценно хранене и движение ще бъдете по-здрави, ще постигнете мечтаните резултати и ще повишите самочувствието си. Изпробвайте мощната стратегия още сега! Потърсете в аптеките или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: