спиране на цигарите напълняване

Много хора са склонни към напълняване след спиране на цигарите. Кои са основните причини за наддаване на тегло след отказване на вредния навик и как засегнатите да си върнат нормалните килограми без риск за зравето? Отговорите даваме в редовете по-долу.

Главните причини за напълняване след спиране на цигарите

Това са водещите причини, поради които се трупат излишни килограми след отказване на цигарите:

Никотинът

Никотинът в цигарите ускорява метаболизма. Установено е, че това силно пристрастяващо вещество увеличава броя на калориите, които се изгарят в покой с 7-15%. Когато нивото му в организма спадне, резултатът е не само никотинов глад, но и забавена обмяна на веществата.

banner

Гладът – топ прична за напълняване след спиране на цигарите

Цигарите притъпяват чувството за глад. Щом се спре пушенето, апетитът се изостря.

Заместването

Тютюнопушенето е навик, който трудно може да бъде изкоренен. Често опитът за „загърбването“ му в миналото е съпроводен с приемането на големи количества висококалорични храни.

Начини за справяне с напълняване след спиране на цигарите

Нормализирането на теглото след отказване от тютюнопушенето е възможно благодарение на:

Здравословно хранене

Спазването на балансиран и здравословен хранителен режим е предпоставка за постигане на здравословно тегло след отказ от цигарите. Препоръчително е да се консумират такива храни, които осигуряват необходимите хранителни вещества за нормалното функциониране на организма. Не бива да се забравя, че тялото трябва да се поддържа добре хидратирано.

Добри хранителни навици

Когато става въпрос за връщане на нормалното тегло след отказване на цигарите, изграждането на добри хранителни навици е също толкова важно, колкото балансираното хранене. Желателно е да се яде често, но по малко и да не се пропуска хранене.

Спортуване

Физическата активност помага за справяне с натрупаните килограми след края на тютюнопушенето. За постигане на оптимални резултати е добре да се тренира по 30 минути дневно 5 пъти в седмица. Експертите съветват да се комбинират кардио със силови упражнения. Хората, на които им е трудно да тренират, могат да горят калории, като се движат повече в еждневието.

Природна добавка към храненето и спорта, която подпомага борбата с (почти) неизбежното напълняване след спиране на цигарите

Специалистите диетолози горещо препоръчват Калорекс/Calorex® на хората, отказали цигарите. Този изцяло натурален продукт успешно се прилага за усилване ефекта на храненето и тренировките. Приемът му помага за връщане на нормалните килограми след отказ от тютюнопушене, а причината за това е рационалната му формула. Всяка капсула съчетава в едно силата на екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Съставките взаимно се допълват и усилват своето действие. Резултатът от това е намалено образуване и избирателно изгаряне на мазнини, особено в областта на корема и талията, по-бърз метаболизъм и по-нисък апетит. Продуктът е безопасен, има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Безспорното му предимство е, че щади белтъчините.

Сподели: